Ατζέντα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Από 23/11 έως 01/12/2019

Εβδομήντα οκτώ παραστάσεις θεάτρου και χορού θα παρου­σιάσει προσεχώς το 23ο Istanbul Theatre Festival, που διοργανώνει το Istanbul Foundation for Culture and Arts (İKSV) με τίτλο «Life upside down». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικές δράσεις με συζητήσεις, αναγνώσεις, master classes και workshops από διεθνείς καλλιτέχνες. Π.Λ.

tiyatro.iksv.org


ΜΟΝΑΧΟ

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ Έως 24/07/2020

Ατζέντα-1

© Bayerische Staatsgemäldesammlungen

Καλά νέα για τους φιλότεχνους που δεν πρόλαβαν να επισκεφτούν το εικαστικό event της χρονιάς στη Neue Pinakothek. Η έκθεση «From Goya to Manet» συνεχίζεται στην Alte Pinakothek με 90 πίνακες και γλυπτά, που δείχνουν την πορεία της τέχνης από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Τα πορτρέτα του Goya, του Thomas Gainsborough και του Thomas Lawrence αντιμετωπίζουν τον ρεαλισμό των Edouard Manet και Edgar Degas, ενώ παραδίπλα οι Van Gogh και Klimt διαρρηγνύουν τις σχέσεις τους με τις παραδοσιακές μεθόδους.

pinakothek.de


ΣΠΕΤΣΕΣ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ Από 11 έως 13/10/2019

Ατζέντα-2

Για έκτη χρονιά, οι λάτρεις του ποδηλάτου και της vintage ατμόσφαιρας δίνουν ραντεβού για το Tweed Run, την κομψή βόλτα με παλιά δίκυκλα που θυμίζει εκδρομή στη βρετανική εξοχή. Με αφετηρία την πλατεία Ποσειδωνίου, η ποδηλατάδα περιλαμβάνει ακόμα αγώνες δεξιοτήτων, «καλλιστεία» για την ανάδειξη της πιο επιτυχημένης εμφάνισης, κ.ά. Το τριήμερο ολοκληρώνεται με ένα swing πάρτι στο λόμπι του Ποσειδωνίου.  Π.Λ.

poseidonion.com


ΑΙΓΙΟ

ΑΝΘΗ ΤΟΥ… ΚΑΛΟΥ Έως 20/10/2019

Ατζέντα-3

Τo 1ο Φεστιβάλ Πριμαρόλια ζωντανεύει δημιουργικά την πόλη και την επανασυνδέει με κομμάτια της ιστορίας της, όπως η μαύρη σταφίδα, που παραδοσιακά παράγεται στην περιοχή. Η έκθεση «Έλα στον Κήπο μου» και οι άλλες δράσεις παρουσιάζονται στο διατηρητέο κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνέονται από τον πολιτισμό του τόπου, με τα έργα τους να εστιάζουν στη μεταφορική έννοια του κήπου. Β.Κ.

primarolia.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή