Σήμερα γάμος γίνεται

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Ενωτικής Εκκλησίας, ο εξαιρετικά αμφιλεγόμενος Σαν Μιουνγκ Μουν, έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια, οι περίφημοι μαζικοί γάμοι των πιστών οπαδών του συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν στην πόλη Γκαπιεόνγκ, βορειοανατολικά της Σεούλ, 4.000 ζευγάρια από 64 διαφορετικές χώρες, ώστε να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. 

Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον οι μελλόνυμφοι γνωρίζονται μεταξύ τους από πριν – παλιότερα ο Μουν ταίριαζε τα μέλη της παγκόσμιας ενορίας του κοιτάζοντας απλώς τις φωτογραφίες τους. Από τη δεκαετία του ’60 έχουν τελεστεί χιλιάδες γάμοι ανάμεσα σε ανθρώπους που συναντήθηκαν για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου τους. Ορισμένες φορές δεν μιλούσαν ούτε την ίδια γλώσσα. Η φωτογραφία μάς προκαλεί να αναλογιστούμε αν συμβαίνει το ίδιο και με το νεαρό ζευγάρι που βιώνει το μυστήριο με το βλέμμα στο τηλέφωνο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή