Κινητικότητα γύρω από τη Media Markt

Κινητικότητα γύρω από τη Media Markt

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον όμιλο Π. Γερμανού φέρεται, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που έχουν βαθιά γνώση του κλάδου, να βρίσκεται η Media Markt προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή στη δεύτερη. Από την πλευρά του ομίλου Γερμανού, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στη λιανική προϊόντων τεχνολογίας μέσω της Public το παραπάνω διαψεύδεται, ενώ από την πλευρά της Media Markt υποστηρίζεται γενικώς ότι πάντα γίνονταν συζητήσεις με διάφορους ομίλους στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά ο όμιλος Γερμανού (όμιλος εταιρειών Olympia) πραγματοποιεί due dilligence (οικονομικό και νομικό έλεγχο) στη Media Markt. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι ο σχετικός έλεγχος θα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, προκειμένου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις. Από το αποτέλεσμα του due dilligence θα αποφασιστεί εάν τελικά θα κάνει το βήμα εισόδου στη λιανική των «λευκών συσκευών» ο όμιλος Π. Γερμανού, ποιο θα είναι το τίμημα της συναλλαγής και ποιο ποσοστό θα διατηρήσει η Media Markt. Ως βασικότερο σενάριο προβάλλεται να κρατήσει η Media Markt χαμηλό διψήφιο ποσοστό με δικαίωμα προτίμησης για τουλάχιστον δύο χρόνια και διατήρησης του σήματος Media Markt για τη διετία αυτή. Μετά τη διετία η γερμανική αλυσίδα θα αποφασίσει εάν θα αυξήσει τη συμμετοχή της ή θα αποχωρήσει εντελώς από την ελληνική αγορά. Το σενάριο της δημιουργίας μιας νέας κοινοπραξίας στην οποία θα έχει πλειοψηφικό πακέτο ο όμιλος Π. Γερμανού και τα σημεία πώλησης θα λειτουργούν υπό νέο σήμα δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Olympia με το οποίο επικοινώνησε η «Κ» δεν επιβεβαίωσε τα περί ύπαρξης συζητήσεων με τη Media Markt.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο όμιλος απέκτησε πρόσφατα δραστηριότητα στην κατηγορία των «λευκών συσκευών» (πρόκειται για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια κ.ο.κ.) μέσω της εταιρείας Westnet. Η Westnet δραστηριοποιείται από το 2005 στη διανομή προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και μόλις στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε η αποκλειστική της συνεργασία με τη Sharp για τη διανομή από τη Westnet «λευκών συσκευών» της πρώτης στην ελληνική αγορά.

Η κατηγορία των «λευκών συσκευών» αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο κατηγορία του κλάδου των ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις της ανήλθαν (στοιχεία GfK Temax) σε 217 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή