Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις του iPhone Χs στην Ελλάδα

Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις του iPhone Χs στην Ελλάδα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ πωλήσεων έκανε το iPhone στη χώρα μας. Σχεδόν 10.000 iPhone Χs και iPhone Xs Max διατέθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή. Μόνον εκείνη την ημέρα, πρώτη μέρα λήψης των προπαραγγελιών, οι Ελληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν σε προνομιακή θέση στη λίστα εκείνων που θα παραλάβουν το εμβληματικό κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας Apple.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το 65% των νέων παραγγελιών αφορά το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Apple, το μοντέλο iPhone Xs Max. Η αξία της συσκευής που διατίθεται στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με τον δίσκο που αυτή φέρει.

Συνολικά μέχρι και χθες, οι Ελληνες καταναλωτές υπολογίζεται ότι διέθεσαν, προκαταβολικά, περίπου 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραλάβουν, από την ερχόμενη Παρασκευή, ένα iPhone Xs ή Xs Max. Η προπαραγγελία των συσκευών iPhone στην Ελλάδα προϋποθέτει τη δέσμευση του ποσού αγοράς της συσκευής, η οποία γίνεται σε ποσοστό 99% μέσω πιστωτικής κάρτας. Αυτό συμβαίνει αφενός επειδή είναι πιο βολικό, αφετέρου επειδή ο καταναλωτής αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τη διενεργούμενη συναλλαγή, ειδικά στην περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά.

Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις του iPhone Χs στην Ελλάδα-1

Οι Ελληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ την Παρασκευή για την απόκτηση ενός iPhone Xs και μέχρι χθες περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο με τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple καταφθάνει στη χώρα μας στα τέλη αυτής της εβδομάδας. Η διάθεση των συσκευών θα γίνει την ίδια μέρα ή τις αμέσως επόμενες μέρες. Οσοι προπλήρωσαν για μία συσκευή, αλλά δεν τους καλύπτει η διαθεσιμότητα, θα μπορούν είτε να τους επιστραφούν τα χρήματα είτε να αναμένουν το επόμενο φορτίο κινητών τηλεφώνων της Apple.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι τα δίκτυα λιανικής έχουν ήδη δεσμεύσει σχεδόν το σύνολο της πρώτης «φουρνιάς» iPhone Xs για την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όσοι θα κάνουν παραγγελία από σήμερα και στο εξής, πολύ δύσκολα θα παραλάβουν κάποια από τις συσκευές που οδεύουν προς την ελληνική αγορά.

Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις του iPhone Χs στην Ελλάδα-2

Στελέχη επιχειρήσεων λιανικής χθες αναφέρονταν σε αυξημένη ζήτηση κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο iPhone X, που είχε παρουσιαστεί πέρυσι. Δεδομένης της «αλμυρής» τιμής της συσκευής, πολλοί είναι εκείνοι που απορούν με τη μανία που διακατέχει τους καταναλωτές προκειμένου ν’ αποκτήσουν πρώτοι το νέο status symbol της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Apple. Κάποιος, μάλιστα, στη Ρωσία πλήρωσε 300.000 ρούβλια (περίπου 3.200 ευρώ), όχι για να αγοράσει ένα iPhone Xs, αλλά για να πλασαριστεί σε υψηλή θέση στη λίστα αναμονής για την απόκτησης της συσκευής.

Εκτός, όμως, από status symbol, τα ακριβά κινητά τηλέφωνα, παραδέχονται στελέχη της αγοράς, ικανοποιούν κάποιες σημαντικές ανάγκες. Κατά κύριο λόγο, στελέχη επιχειρήσεων υποκαθιστούν με τις πανάκριβες συσκευές τόσο τα tablets όσο και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. «Εχει πάψει εδώ και πολύ καιρό ένα iPhone να αποτελεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο», παραδέχεται έμπειρο στέλεχος της αγοράς. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι βελτιωμένες εκδόσεις, με ισχυρές υπολογιστικές επιδόσεις και μεγάλες οθόνες, προσφέρουν πολλαπλές λειτουργίες, που σίγουρα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των χρηστών. Ενα iPhone κυρίως αξιοποιείται για τη λήψη και τη μετάδοση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσιών μηνυμάτων (messaging) κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή