Ολες οι γενιές της ιστιοπλοΐας σε μία κοινή αφετηρία

Ολες οι γενιές της ιστιοπλοΐας σε μία κοινή αφετηρία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, από οκτώ έως 88 ετών, θα βρεθούν αύριο, σε 22 διαφορετικές κατηγορίες σκαφών, σε μία κοινή εκκίνηση στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μπροστά από το νησάκι Κουμουνδούρου, στο Μικρολίμανο. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης έχουν δώσει ραντεβού με τη νέα γενιά στις 10.30, στον «Sailing Marathon», μία διοργάνωση που αποτελεί γιορτή για την ιστιοπλοΐα, το άθλημα που έχει φέρει στη χώρα μας τόσες διακρίσεις.

«Η κερδισμένη είναι η νέα γενιά. Θα αγωνιστούν δίπλα στα ινδάλματά τους και θα έχουν την ευκαιρία να δουν θρύλους της ιστιοπλοΐας, όπως ο Τάσος Μπουντούρης, η Αιμιλία Τσουλφά, ο Δημήτρης Δεληγιάννης κ.ά., σε αγωνιστική δράση, κάτι που πραγματικά θα τους βοηθήσει στην υπόλοιπη καριέρα τους», δήλωσε ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής, ο οποίος μαζί με τον Τάκη Μάντη θα βρίσκονται δίπλα από τα μικρά παιδιά, σε ξηρά και θάλασσα, για να τα βοηθήσουν και να μοιραστούν μαζί τους μυστικά του αθλήματος.

Η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος αποτελεί ένα πρωτοποριακό αγωνιστικό φεστιβάλ. Ολες οι κατηγορίες των σκαφών αγωνίζονται μαζί με τα μεγαλύτερα να «χαρίζουν» χρόνο στα μικρότερα, σε πλεύσεις όρτσα – πρίμα. «Ολα είναι έτοιμα και ελπίζουμε ότι οι ιστιοπλόοι θα ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους», τόνισε ο Γεώργιος Χαραμής, γενικός γραμματέας του ΝΟΕ.

Μοναδικό εμπόδιο ενδέχεται να αποτελέσουν οι καιρικές συνθήκες, αλλά οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας, πιστεύουν ότι δεν θα επηρεάσουν την περιοχή του αγώνα. «Είμαι αισιόδοξος για τον καιρό. Πρόκειται για μία διοργάνωση από την οποία κερδίζει το άθλημα», τόνισε ο Τάκης Μάντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή