Επενδύσεις 150 εκατ. στην Ελλάδα από την British American Tobacco

Επενδύσεις 150 εκατ. στην Ελλάδα από την British American Tobacco

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις, ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2019, ανακοίνωσε η British American Tobacco (ΒΑΤ) στην Ελλάδα. Οι νέες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 100 θέσεις εργασίας άμεσα και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να αυξηθούν σε 250. Στόχος της είναι η στήριξη του νέου καπνικού προϊόντος μειωμένου κινδύνου που ονομάζεται glo και το οποίο παρουσίασε χθες στην Αθήνα. Η παρουσίαση του glo, του πρώτου προϊόντος θερμαινόμενου καπνού που ανέπτυξε η ΒΑΤ, έγινε χθες παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Δραγασάκης, εκ μέρους του πρωθυπουργού, καλωσόρισε τη νέα επένδυση της BAT χαρακτηρίζοντάς την καλοδεχούμενη, ενώ τη «μετέφρασε» ως ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και στην κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι εκείνες που μπορούν να στηρίξουν τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό πως η ΒΑΤ επέλεξε την Ελλάδα για τη συγκεκριμένη επένδυση και μάλιστα σε ένα προϊόν μειωμένου κινδύνου.

Η επένδυση της BAT στην Ελλάδα αφορά τόσο την ενδυνάμωση του εμπορευματικού κέντρου που έχει αναπτύξει στο Πέραμα όσο και το δίκτυο διάθεσης των νέων προϊόντων της. Σημειώνεται ότι, πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία είχε παρουσιάσει και το προϊόν ατμίσματος Vype, το οποίο τώρα εισέρχεται στην αγορά. Ως συνέπεια, οι δαπάνες προώθησης των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρείας είναι αυξημένες. Το εμπορευματικό κέντρο της BAT στο Πέραμα εξυπηρετεί τις ανάγκες τεσσάρων χωρών, των Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Μάλτας, που εποπτεύει η θυγατρική BAT Hellas. Ωστόσο στελέχη της εταιρείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να εξυπηρετήσει και άλλες χώρες στην περιοχή, με έμφαση στα Βαλκάνια και ίσως στη Μέση Ανατολή. Aυτό ευχήθηκε και στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Από το κέντρο αυτό, σύμφωνα με την BAT, κάθε χρόνο διακινούνται 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν προϊόντα αξίας 2,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών φόρων καπνού).

Αναφορικά με το δίκτυο διανομής, η BAT θα συνεργαστεί με την εταιρεία Nobacco. Η τελευταία θα αναλάβει αποκλειστικά τη διακίνηση των συσκευών θέρμανσης glo. Tα αναλώσιμα (stick καπνού) θα διατίθενται τόσο από τα σημεία πώλησης της Nobacco όσο και από τα χιλιάδες περίπτερα και σημεία πώλησης καπνικών προϊόντων. Τα στικ καπνού ονομάζονται Neo και σε πρώτη φάση διατίθενται σε τέσσερις τύπους (και γεύσεις), ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε νικοτίνη.

Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα στον πλανήτη που η BAT παρουσιάζει το glo. Είχε προηγηθεί η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ιταλία. Το glo, όπως αναφέρει η BAT, έχει λιγότερη μυρωδιά, καθόλου στάχτη και μειώνει τους κινδύνους καπνίσματος 90%-95%. «Επειτα από το επιτυχημένο λανσάρισμα του Vype λίγους μήνες πριν, το λανσάρισμα του glo στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση για την BAT στην Ελλάδα», ανέφερε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας για τη Νότια Ευρώπη Αντρέα Κονζονάτο. «Αποδεικνύει τη σημασία της χώρας για την εταιρεία, καθώς καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που θα διαθέτει την πλήρη γκάμα των προϊόντων επόμενης γενιάς του ομίλου». Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της ΒΑΤ Hellas Χουάν Χοσέ Μάρκο έκανε λόγο για φιλοδοξία της επιχείρησης να ηγηθεί της κατηγορίας προϊόντων καπνού μειωμένου κινδύνου. Σημείωσε δε ότι η εταιρεία, έχοντας επενδύσει σημαντικά στη χώρα μας, «αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας». Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Nobacco Μάρκος Μαρκόπουλος χαρακτήρισε σημαντική τη χθεσινή ημέρα, αφού η εταιρεία του γίνεται η πρώτη στην Ευρώπη που είναι σε θέση να προσφέρει το σύνολο των νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών λύσεων στο κλασικό τσιγάρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή