Αποφυλάκιση ζητά ο Σάββας Ξηρός -Επικαλείται λόγους υγείας

Αποφυλάκιση ζητά ο Σάββας Ξηρός -Επικαλείται λόγους υγείας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος  σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας της έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του το καλοκαίρι του 2002 στον Πειραιά που οδήγησε στη σύλληψή του και υπήρξε η θρυαλίδα για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Για την αποφυλάκιςή του επικαλείται το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκε και ο Αριστείδης Φλώρος, προσκομίζοντας πλαστά χαρτιά,  όπως και άλλοι κρατούμενοι για τους οποίους γίνεται έλεγχος των προϋποθέσεων αποφυλάκισης από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ. Μάλιστα, η δικηγόρος  του υποστηρίζει, πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή