Εξηγήσεις ζητεί το υπουργείο για τις αλλαγές στο μετρό

Εξηγήσεις ζητεί το υπουργείο για τις αλλαγές στο μετρό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στη διοίκηση των ΣΤΑΣΥ φαίνεται ότι επιρρίπτει το υπουργείο Υποδομών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ερωτάται η διοίκηση της εταιρείας, μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας, πώς αποφάσισε τη διακοπή του ενιαίου δρομολογίου του μετρό από και προς το αεροδρόμιο χωρίς να έχει λάβει την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου. Οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό, που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την «Αγία Μαρίνα» έως το «Αεροδρόμιο» από την 1η Νοεμβρίου, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επιβατικού κοινού. Και αυτό γιατί τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των σταθμών «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Αεροδρόμιο» αντί κατά μήκος όλης της γραμμής 3 («Αγία Μαρίνα» – «Αεροδρόμιο»). Η αλλαγή έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στους επιβάτες και συνωστισμό. 

Οσοι έχουν τελικό προορισμό το «Αεροδρόμιο» πρέπει να ανεβαίνουν με τις αποσκευές τους με τις κυλιόμενες σκάλες και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται εκεί. Η ταλαιπωρία αφορά τόσο εκείνους που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο όσους και εκείνους που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο.

Η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ οδηγήθηκε προ ημερών στην παραπάνω απόφαση με στόχο να ενισχύσει τα δρομολόγια του κορμού, ώστε να περιορίσει τις χρονοαποστάσεις μεταξύ των δρομολογίων. Η προσπάθεια, όμως, να λύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται από και προς το «Αεροδρόμιο», ανοίγοντας ακόμη ένα μέτωπο ταλαιπωρίας για τους μετακινούμενους και τους τουρίστες της πόλης.

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων της γραμμής 3 και η διακοπή της ενιαίας διαδρομής μέχρι το «Αεροδρόμιο» αποφασίστηκε «για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και με στόχο των εξορθολογισμό των δρομολογίων», τόνισε προ ημερών ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο οποίος υποστήριζε ότι η αλλαγή θα οδηγήσει σε «πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο». Στην πράξη, βέβαια, διαπιστώθηκε ότι η απόπειρα κλεισίματος μιας «τρύπας» άνοιξε μία άλλη, η οποία μεταξύ άλλων έρχεται να πλήξει την εικόνα της χώρας στα μάτια των επισκεπτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή