Μια διαβόητη απόδραση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 05.17 το πρωί της 6ης Ιουνίου 2015 οι φύλακες στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κλίντον, κοντά στο χωριό Ντανεμόρα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, διαπιστώνουν ότι οι ισοβίτες Ρίτσαρντ Ματ και Ντέιβιντ Σουέτ δεν βρίσκονται στα κελιά τους. Αμέσως ξεκινά ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες που τους επέτρεψαν να αποδράσουν και το ενδεχόμενο να είχαν συνεργούς εντός ή εκτός φυλακής, μια έρευνα που κόστισε περίπου 23.000.000 δολάρια. Σύντομα διαπιστώνεται ότι μια εργαζόμενη στη φυλακή, η Τζόις «Τίλι» Μίτσελ, ερωμένη και των δύο, τους προμήθευσε με εργαλεία που τους βοήθησαν να λιμάρουν και να σκάψουν προς την ελευθερία και οι Αρχές προχωρούν στη σύλληψή της.

Αυτή η ιστορία, μιας ανέλπιστης απόδρασης που έγινε διαβόητη, ενέπνευσε τον Μπεν Στίλερ να περάσει πίσω από την κάμερα, για πρώτη φορά σκηνοθετώντας ένα σκοτεινό θρίλερ, το σενάριο του οποίου υπογράφουν ο Μάικλ Τόλκιν και ο Μπρετ Τζόνσον. Η σειρά «Escape at Dannemora» κάνει πρεμιέρα στο Showtime την Κυριακή 18/11 – στην Ελλάδα θα προβάλλεται από το Cosmote Cinema 4HD. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Μπενίσιο ντελ Τόρο (Ρίτσαρντ Ματ), Πατρίσια Αρκέτ (Τίλι Μίτσελ) και Πολ Ντέινο (Ντέιβιντ Σουέτ). Η Αρκέτ πήρε 20 κιλά, έβαλε ψεύτικη οδοντοστοιχία, γυαλιά και φακούς επαφής και ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο της υποδυόμενη με αυταπάρνηση έναν χαρακτήρα περίπλοκο, αντιπαθητικό. Ο Ντελ Τόρο διασκεδάζει αφάνταστα χειραγωγώντας συγκρατούμενους, φύλακες και ερωμένη, ενώ ο Ντέινο φέρνει μπροστά στην κάμερα έναν ήρωα αθόρυβο αλλά με συναρπαστικό εκτόπισμα. Ο Στίλερ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, χτίζοντας ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην επονομαζόμενη «μικρή Σιβηρία της Νέας Υόρκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή