«Αρκούδες του νερού», οι τελευταίοι επιζώντες της Γης

det_vradypora

Επιστήμονες έχουν ταυτοποιήσει το πλάσμα που πιστεύουν ότι θα αποτελέσει την τελευταία μορφή ζώης στη Γη, η οποία θα επιβιώσει ακόμη και όταν σβήσει ο ήλιος, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «The Independent».

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεμεταφορά στην ατμόσφαιρα της Γης

spac-thumb-large BBC

Οι επιστήμονες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την τηλεμεταφορά ενός φωτονίου από την έρημο Γκόμπι σε έναν δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση πέντε εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της.

Η Google χρηματοδοτεί έρευνα του ΑΠΘ για την ψηφιακή δημοσιογραφία

google3-thumb-large

Την έρευνα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για το μέλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας και των δημοσιογραφικών οργανισμών, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Google, μέσω του Ταμείου Καινοτομίας «Digital News Initiative Fund».

Βραβείο Αριστείας στον Ελληνα Καθηγητή Νίκο Κατσάνη, από την Αμερικανική Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής

genetiki

Το ετήσιο βραβείο αριστείας "Curt Stern" αποφάσισε να απονείμει για πρώτη φορά σε Ελληνα επιστήμονα η Αμερικανική Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής (American Society for Human Genetics - ASHG). Ο Νίκος Κατσάνης είναι Διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Ανθρώπινων Νοσημάτων, Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και διακεκριμένος Καθηγητής Παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ.

Αποκαλύφθηκε το μυστικό που έκανε μοναδικό το τσιμέντο της Αρχαίας Ρώμης

colosseum1-thumb-large

Στα γνωστά γραπτά του για την αρχιτεκτονική, κάπου στο 79 μ.Χ., ο Πλίνιος εξέφραζε τον θαυμασμό του που από την «καταστροφή της Γης παράγεται η σκόνη των Πουτεόλι για αντίσταση στην εισροή της θάλασσας και η οποία αμέσως μόλις πέσει στο νερό γίνεται πέτρα», αναφερόμενος στην ασύφταστη τεχνολογία των ρωμαϊκών τσιμέντων, τα caementi.

 
Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

karxaries--2-thumb-large

Νεκρό δελφίνι στη Χαλκιδική - Με εξαφάνιση απειλούνται η φώκαινα και τα μισά είδη καρχαριών της Μεσογείου

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία Διονυσίου της Χαλκιδικής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον αφανισμό σε συγκεκριμένα είδη, όπως το είδος φώκαινα, που είναι ένα μικρό δελφίνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ περίπου 20 καρχαριών της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση.