Με τους γονείς πρέπει να κοιμούνται τα βρέφη

Τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους, τα νεογνά πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο υπνοδωμάτιο με τους γονείς τους αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι, αναφέρει νέα μελέτη της αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. 

Η λέσχη των «ωκεάνιων κόσμων»

Καλλιτεχνική απεικόνιση του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian:  ο Πλούτωνας και ο δορυφόρος του Χάρων όπως φαίνονται από την επιφάνεια ενός μικρότερου δορυφόρου. Στο βάθος, ο Ηλιος μας. ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Σ​​το μυθιστόρημα «Σολάρις» του Στάνισλαβ Λεμ (όπως και στις κινηματογραφικές διασκευές των Αντρέι Ταρκόφσκι και Στίβεν Σόντερμπεργκ), ο φανταστικός πλανήτης του τίτλου καλύπτεται από έναν μυστηριώδη ωκεανό με συνείδηση, που διεισδύει στο υποσυνείδητο των σαστισμένων γήινων. 

Ολα δείχνουν συντριβή στον Αρη για το «Σκιαπαρέλι»

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έχει να αναλύσει τα δεδομένα που πρόλαβε να αναμεταδώσει το σκάφος.

Παρέμενε άγνωστη, έως αργά το βράδυ, η μοίρα της διαστημικής βολίδας «Σκιαπαρέλι» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, που επρόκειτο να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Αρη. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το διαστημικό σκάφος συνετρίβη με μεγάλη ταχύτητα πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη.

Οι όμιλοι επιχειρήσεων στο επίκεντρο του 26ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων

Στην Καλαμάτα στις 28-30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Η θεματική της φετινής χρονιάς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού άπτεται επίκαιρων νομικών ζητημάτων εταιρικού δικαίου, δικαίου και ανταγωνισμού.

To τεστ με το ξυπνητήρι και τα μυστικά της σιέστας

Ράσελ Φόστερ: Το ανθρώπινο σώμα το βράδυ αποθηκεύει μνήμες και χτίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ την ημέρα τρέφεται, εργάζεται και κινείται. ΑΣΠΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η καλή μέρα από τον ύπνο φαίνεται, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο νευροεπιστήμονας Ράσελ Φόστερ, αναλύοντας το τεστ του ξυπνητηριού, το σύνδρομο της κούρασης και τα οφέλη της μεσημεριανής σιέστας. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ