Επίτιμος διδάκτορας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ αναγορεύεται ο καθηγητής Τόμας Γουόλς

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ αναγορεύεται ο καθηγητής Παθολογίας, Παιδιατρικής, Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας και Διευθυντής του Προγράμματος Λοιμώξεων στην Ογκολογία/Μεταμοσχεύσεις, στο Weill Cornell University Medical Center της Νέας Υόρκης, Τόμας Γουόλς.

 

Ανακαλύφθηκε νέος εξωπλανήτης, 40% μεγαλύτερος από τη Γη, πιθανώς φιλόξενος για ζωή

Φωτογραφία αρχείου

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη που έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη και ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μέχρι σήμερα ίσως ο καλύτερος υποψήφιος πλανήτης για την ανίχνευση έμβιων όντων.

NASA: Ο δεύτερος πιο ζεστός Μάρτιος τα τελευταία 137 χρόνια

Ο Μάρτιος του 2017 υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος Μάρτιος στα 137 χρόνια της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας, σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση των παγκόσμιων θερμοκρασιών από τους επιστήμονες του Κέντρου Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χάρτης της Βοστώνης. Οι πράσινες κουκκίδες αντιστοιχούν σε εκτάσεις με δέντρα.

Πόσο καλές... μαθήτριες στην οικολογία είναι οι πόλεις;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

H «παρεξηγημένη» Σιγκαπούρη είναι πιο πράσινη από το Τορόντο και το Σίδνεϊ, ενώ σε κάθε Παριζιάνο αντιστοιχούν σαφώς λιγότερα δέντρα απ’ ό,τι σε κάθε κάτοικο του άνυδρου Τελ Αβίβ, το 17,5% του οποίου καλύπτεται με βλάστηση.