Δημιουργήθηκε η πρώτη γενετικά τροποποιημένη μπίρα χωρίς λυκίσκο

mpiraaa

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν, για πρώτη φορά, μια μέθοδο - με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής- για να προσδίδουν στην μπίρα τη χαρακτηριστική γεύση του λυκίσκου, χωρίς η μπίρα να περιέχει καθόλου αυτό το φυτικό συσταστικό της.

Η τελευταία θεωρία του Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου

hoking

Μια πρόβλεψη για το αναπότρεπτο τέλος του κόσμου μας, αλλά και ένα ελπιδοφόρο τρόπο να ανιχνεύσουμε ίσως τα παράλληλα σύμπαντα, περιλαμβάνει η τελευταία θεωρία για το πολυσύμπαν που άφησε πίσω του, λίγο πριν πεθάνει, ο μεγάλος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Μαχητής της ζωής, εξερευνητής της δημιουργίας της

stephen1

Συγκλονισμένοι από την απώλεια του Στίβεν Χόκινγκ δηλώνουν στην «Κ» κορυφαίοι επιστήμονες. Πρωτοπόρος θεωρητικός και αναγεννησιακός άνθρωπος, ερευνητής του Διαστήματος και μαχητής της ζωής, επιστήμονας-μοντέλο για τους αστροφυσικούς, με ζωή και έργο που παρέπεμπε στον Αϊνστάιν είναι μερικά από τα σχόλια για τον μεγάλο εκλιπόντα.

Πλησιάζει το τέλος για το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ»

thleskopio

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο έχει ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτές στα εννιά χρόνια της ζωής του και έχει επιβιώσει από διάφορα τεχνικά προβλήματα, πλησιάζει πλέον οριστικά στη γραμμή του τερματισμού, καθώς ξεμένει από καύσιμα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ σχεδιάζουν σκάφος για προστασία της Γης από τους αστεροειδείς

asteroeideis

Επιστήμονες και μηχανικοί των ΗΠΑ κάνουν σχέδια για ένα νέο διαστημικό σκάφος με την ονομασία HAMMER (Σφυρί), που θα μπορεί να βγάλει από την πορεία τους τους δυνητικά επικίνδυνους για τη Γη αστεροειδείς.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ