Επτά «αδελφές» της Γης ανακάλυψε η NASA

Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Πιο κοντά στην πρόβλεψη της φαλάκρας

Μεγάλες προσδοκίες ακόμα και για γενετικές θεραπείες κατά της φαλάκρας.

Μπορεί πολύς λόγος να γίνεται για τρίχες, αλλά Βρετανοί ειδικοί εντόπισαν 287 παραλλαγές του ανθρώπινου γονιδιώματος που σχετίζονται με περισσότερα από εκατό γονίδια και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φαλάκρας στους άνδρες.

Αλγόριθμος προβλέπει τον αυτισμό από το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού

Οι εγκεφαλικές αλλαγές στην ηλικία των έξι έως 12 μηνών μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν ποια παιδιά θα εμφανίσουν κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού έως την ηλικία των δύο ετών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, όπου υπήρχε και ελληνική παρουσία.

Ωδή στους πρωτοπόρους

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ*

Φ​​ανταστείτε ότι βρίσκεστε στο εσωτερικό ενός «καρυδότσουφλου», προσδεμένου σ’ ένα τεράστιο πυραυλικό σύμπλεγμα που σε λίγο θα εκτοξεύει πίσω του φωτιά και λάβρα εκατοντάδων βαθμών Κελσίου.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Aγκυρα αναμένει από την ΕΕ μέτρα για την βίζα

Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα το συντομότερο δυνατό ώστε να επιτραπεί στους Τούρκους να ταξιδεύουν στις χώρες μέλη της χωρίς να χρειάζονται βίζα, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.