Αμερικανοί επιστήμονες: Τα φρούτα καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Ο όγκος και οι επιδόσεις του εγκεφάλου του σύγχρονου ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς εξελικτικής διαδικασίας, ένα από τα κρίσιμα στάδια της οποίας υπήρξε η «ανακάλυψη» των φρούτων, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Ecology & Evolution.

 

Λιγότερο αλάτι στο φαγητό μειώνει τη νυκτουρία

Αν κανείς θέλει να πηγαίνει λιγότερες φορές στην τουαλέτα για να ουρήσει μέσα στη νύχτα, καλά θα κάνει να περιορίσει το αλάτι που βάζει στο φαγητό του, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Eλεγχος σπερματοζωαρίων με έξυπνη εφαρμογή

Μια νέα οικιακή συσκευή θα μπορεί να πληροφορεί με ακρίβεια και αξιοπιστία για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων που περιέχονται στο ανδρικό σπέρμα. NICHOLAS BAKALAR / THE NEW YORK TIMES

Αραγε η αξιόπιστη καταμέτρηση των σπερματοζωαρίων στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού μας θα γίνει στο μέλλον κάτι τόσο απλό όσο είναι σήμερα το τεστ εγκυμοσύνης;

Ξένη δημοσίευση

Στο SAT Lab των Εκπαιδευτηρίων «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» οι μαθητές βλέπουν… τον ήχο!

Ταλάντωση, αρμονική κίνηση, συχνότητα, στάσιμο κύμα, συμβολή, συντονισμός… φυσικές έννοιες που, κάποιους, μας δυσκόλεψαν αρκετά ως μαθητές και που πολλές φορές με κόπο ανασύρουμε από τα βάθη της σχολικής μας μνήμης.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στιγμιότυπο από τον περυσινό ανοιξιάτικο Φεβρουάριο στη Ρουμανία.

Προ των πυλών νέα ρεκόρ θερμοκρασίας

ΑΠΕ

Αν το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά στην ιστορία από όταν τουλάχιστον τηρούνται αρχεία για την καταγραφή της θερμοκρασίας του πλανήτη, η φετινή χρονιά αναμένεται να καταρρίψει ένα νέο ρεκόρ.