Πολιτικά βατόμουρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμα δε τω ήρι αρχομένω (…) παράλληλα με την εκτράχυνση και τον εκπεσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ισχυροποιείται ένα φαινόμενο, όχι καιρικό, επιβεβαιώνοντας όσους ήθελαν τον εμβόλιμο μαζικό αναστοχασμό ως παρηγόρια στη μάστιγα της κρίσης· ναι! τούτη η πτώση εκτός από πολύ φτωχότερους θα μας έκανε καλύτερους έλεγαν. Το θεωρητικό ρεύμα προσέλαβε ευρυχωρία κινήματος, καθώς σπεύδουν να ενταχθούν –δεν απαιτείται συνδρομή– ολοένα περισσότεροι, συνυπογράφοντας μεγαλοφώνως την άυλη ιδρυτική του πράξη. Οι πυλώνες του; Απεξάρτηση από νοσηρές, καθεστηκυίες νοοτροπίες, εκχέρσωση κομματοκρατίας, συνέπεια και εργατικότητα, αξιολόγηση. Ποιος δεν συναινεί έτσι; Η πρόκληση είναι ιστορική και απευθύνεται προτρεπτικά προς όλους και στον καθένα μας, ενίοτε με υπερφίαλο, καταγγελτικό διδακτισμό, κυρίως από πρόσωπα που έχουν την ισχύ της πειθούς, άλλοι τη βεβαιότητα πνευματικής υπεροχής και όλοι ασφαλώς –σαν α λα πόθεν έσχες– διαπιστευτήρια πρότερου διαυγούς βίου.

Αλλωστε έχουν γίνει, θα συμφωνήσετε, σε βάθος χρόνου, τεκμηριωμένα αποκαλυπτήρια σωρευμένων λαθών, τραγικών σκυταλοδρόμων, σιωπηλών ή μη, και εκτροφείων πελατειασμού·  έως το σήμερα. Και ας άργησε, χαράχτηκε μια οριογραμμή, με αρκετά ζιγκ ζαγκ είναι αλήθεια, που φωτίζει διαφορές της ασυλλόγιστης, πλαδαρής Ελλάδας με την «άλλη», την ταλαντούχα και στοχοπροσηλωμένη, που σε υψηλό πληθυσμιακά βαθμό δεν μένει πια εδώ. Εσχάτως, πιο εύκαιροι σημαιοφόροι της με πανελλαδική όπως τεκμαίρεται συναίνεση, τέκνα ιδανικά προς εξαγωγή περηφάνιας, οι Γιώργος Λάνθιμος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Στέφανος Τσιτσιπάς, Κώστας Δασκαλάκης του ΜΙΤ.

Αντιθέτως: με χρήση εν αφθονία αποδεικτικού υλικού και στύβοντας προσοντολόγια, έγκριτοι βαθμολογητές του πολιτικού ανάγλυφου αποφαίνονται: Ιδού η χειρότερη Βουλή της Μεταπολίτευσης συγκρίνοντας προφανώς με τον «μέσο ποιοτικό όρο» προηγούμενων εκπροσώπων του λαού, αλλά και με επίκληση αισθητικής. Διαφωνώ ριζικά – απαιτώ να καταγραφεί στα πρακτικά. Είναι η πιο αντιπροσωπευτική σύνθεση που θα μπορούσε να προκύψει το 2015 ύστερα από τέτοιο υπερπλεόνασμα οργής, θολούρας, απελπισίας, κατάρας και ψήφου εκδίκησης. Τυχαία η αναφορά: Αν ο κ. Παύλος Πολάκης δεν κρύβεται από τον εαυτό του επειδή «σας έχω», μυριάδες όσοι ψηφοφόροι τον θαυμάζουν γι’ αυτό· τους μοιάζει.

Κουίζ: Ποιο έτος διανύει η δίκη του κόμματος μελανοχιτώνων, το οποίο επέλεξαν να τους εκπροσωπεί (εντός Κοινοβουλίου) 400.000 Ελληνες;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή