«Οχι» σε Brexit χωρίς συμφωνία είπε το βρετανικό κοινοβούλιο

«Οχι» σε Brexit χωρίς συμφωνία είπε το βρετανικό κοινοβούλιο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόρριψη της πρότασης για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία προχώρησε το βρετανικό κοινοβούλιο.

H απόρριψη της σχετικής τροπολογίας έγινε με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων 312 – 308.

Πλέον μία προσωρινή αναβολή στη διαδικασία του Brexit έρχεται ακόμη πιο κοντά ως ενδεχόμενο, ενώ απομένουν μόλις 16 ημέρες για την 29η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται ότι η Βρετανία επρόκειτο να θα αποχωρήσει από την Ε.Ε

Θεωρείται δε σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι αύριο η συγκεκριμένη πρόταση για αναβολή του Brexit, ενδεχομένως για λίγους μήνες, θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Χθες, παρά τις εκκλήσεις, της Τερέζα Μέι, το σχέδιο αποχώρησης που συμπεριελάμβανε τις και τις τελευταίες αλλαγές που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ, απορρίφθηκε με 341-242 ψήφους, καθώς οι «νομικά δεσμευτικές» διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών δεν καθησύχασαν τις ανησυχίες των σκληροπυρηνικών για το επίμαχο θέμα του ιρλανδικού συνόρου.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το μέλλον της Μέι , καθώς οι φωνές για αντικατάστασή της ή και για πρόωρες εκλογές ενισχύονται.

Μετά και την τελευταία αποτυχία, οι Βρυξέλλες σήκωσαν τα χέρια ψηλά. «Η Ε.Ε. έκανε ότι περνάει από το χέρι της ώστε να βοηθήσει την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης», δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ. «Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στη Βρετανία. Oι προετοιμασίες μας για το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία είναι πιο σημαντικές από ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή