Ο Αναστασιάδης κάνει οικογένεια την Εθνική

Ο Αναστασιάδης κάνει οικογένεια την Εθνική

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή του Αγγελου Αναστασιάδη η εθνική ομάδα προετοιμάζεται να μπει στην αφετηρία της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Ο πρώτος αγώνας της είναι εκτός έδρας με αντίπαλο το Λιχτενστάιν και θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21.45. Δεν χωρεί ιδιαίτερη ανάλυση η αναγκαιότητα της νίκης προκειμένου η ελληνική ομάδα να διεκδικήσει τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου, όπου μετέχουν ακόμη η Ιταλία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ιταλία, η Αρμενία και η Φινλανδία. «Να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και αναλόγως θα δούμε. Δεν υπάρχει παιχνίδι που θα πάμε για να μη χάσουμε. Θα πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά», ξεκαθάρισε ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Οσοι ζουν από κοντά την αποστολή της ελληνικής ομάδας τα τελευταία 24ωρα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της για τα ματς με το Λιχτενστάιν, αλλά και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (επίσης εκτός έδρας) που θα διεξαχθεί την Τρίτη, στέκονται στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών.

Χωρίς αμφιβολία, οι στενές σχέσεις μεταξύ των διεθνών αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της επιτυχίας. Και πάνω σε αυτό επιχειρεί να χτίσει ο Αγγελος Αναστασιάδης το νέο οικοδόμημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Χάρης Μαυρίας που επέστρεψε στην Εθνική έπειτα από 6,5 χρόνια, το πρώτο πράγμα που θέλησε να αναδείξει είναι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Στόχος της Εθνικής, όταν ξεκινάει ένας τέτοιος προκριματικός γύρος, είναι πάντα η πρόκριση. Πρέπει να δείξουμε την αφοσίωση, το πάθος, να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να δούμε τι πιθανότητες έχουμε για να προκριθούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβρίσκομαι στην Εθνική, είναι μεγάλη μου τιμή. Αυτό που υπόσχομαι είναι να δουλεύω σκληρά και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθάω την ομάδα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να ανάψει τη… σπίθα για να ξαναμπεί η εθνική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Οι άμεσοι συνεργάτες του, ο Αγγελος Μπασινάς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, έζησαν τον άθλο της κατάκτησης της Ευρώπης το 2004.

Με τις εμπειρίες και την προσωπικότητά τους μπορούν να προσφέρουν πολλά στη δύσκολη προσπάθεια του Αναστασιάδη, για να ξαναβάλει την ελληνική ομάδα στο μονοπάτι των επιτυχιών.

«Η επιλογή που έγινε στα δύο πρόσωπα έχει τους λόγους της. Εχουν μεγαλύτερη εμπειρία από οποιονδήποτε από εμάς στην εθνική ομάδα. Μόνο βοήθεια μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτούς. Είναι μια επιλογή καθαρά δική μου και πιστεύω ότι θα περάσει και μέσα στα αποδυτήρια η βοήθειά τους, ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω», είναι η εξήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού για την επιλογή των Μπασινά και Γιαννακόπουλου σε ρόλο άμεσων συνεργατών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή