Οταν σε πληρώνουν με το ίδιο «νόμισμα»

Οταν σε πληρώνουν με το ίδιο «νόμισμα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στενοχωρήθηκε ο κ. Τσίπρας όταν ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την καθιερωμένη αντίληψη που υπάρχει στην κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη διαδρομή της οικογένειας του πρωθυπουργού και την εξέλιξή της κατά τη δικτατορία. Τον καταλαβαίνω. Οπως πολλές άλλες μικροαστικές οικογένειες έζησαν τις παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων, τον διχασμό του Εμφυλίου που δεν απέφυγαν οι κομμουνιστές, τη μεταπολεμική άνθηση του Καραμανλή, τα πολιτικά πάθη του Γεωργίου Παπανδρέου, την αντίφαση ευμάρειας και περιορισμού ελευθεριών της χούντας και την άνοδο του παπανδρεϊσμού στη μεταπολίτευση.

Οι ιστορίες των ανθρώπων είναι πάντοτε αυθεντικές και απαιτούν τον σεβασμό καθενός μας. Πλην όμως, το λογοτεχνικό touch που είχε έτοιμο ο κ. πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι εδώ και καιρό γνωρίζει πως έχει μια ανοικτή πληγή για τη «σκούφια του». Μετά την ηθική συντριβή του προχθές το βράδυ στη Βουλή αποφάσισε να το δημοσιεύσει στο Facebook.

Αντιθέτως, η ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη είναι πολύ γνωστή σε όλους. Με όσες ανακρίβειες, υπερβολές και μυθολογίες τον συνοδεύουν, ο Κώστας Μητσοτάκης ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, κατετάγη ήδη στις ιστορικές φυσιογνωμίες και θα συνεχίσει να προκαλεί συζητήσεις. Θυμάστε κάποιοι πόσο εύκολα κατέρρευσε η συκοφαντία από την «Αυριανή» του Ανδρεϊσμού που τον εμφάνισε ως «συνεργάτη των Γερμανών».

Ο κ. Τσίπρας απολαμβάνει εδώ και πολύ καιρό τη ζημιά που προκαλεί στα μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι το 2015, όλη η βρώμα, το ψέμα, η συκοφαντία και η υπερβολή που ανασύρθηκε, οργανώθηκε, ξαναγράφτηκε και διαδόθηκε ως «νέα στοιχεία» στην εποχή του Ιντερνετ, των blogs, του Facebook, των tweets και των παραχαραγμένων wikipedia-κών καταχωρίσεων. Η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην από κοινού καλλιέργεια και εκμετάλλευση της βρώμας του ελληνικού Ιντερνετ. Επρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Αν είχε πραγματική στόφα αριστερού θα είχε εύκολα καταλάβει ότι πίσω από τον δήθεν αποκαλυπτικό βόθρο του Ιντερνετ κρύβονται φασιστοειδή, με σύγχρονη προβιά, πολύ πιο επικίνδυνη λόγω της επιρροής τους στους νέους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που απογοήτευσε τα τελευταία χρόνια ο «αριστερός που αγάπησε τους καπιτάλες», όπως κατήντησε ο κ. πρόεδρος.

Στο μελοδραματικό post με το οποίο ο κ. Τσίπρας πλέκει ένα ηρωικό πορτρέτο για τον πατέρα του υπάρχει και η παραδοχή του κανόνα που χρησιμοποιείται στον βρώμικο κόσμο του Ιντερνετ: «Στη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, το ψέμα και η αθλιότητα διαδίδεται και όταν δεν λάβει απάντηση κατακάθεται ως πλαστογραφημένη αλήθεια». Πόσο συχνά έκανε αυτό ακριβώς εις βάρος των αντιπάλων του;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή