Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ τιμητική θέση ανάμεσα στα μέλη της περίφημης Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκε χθες στον Γιώργο Μαυροψαρίδη (φωτ.). Αυτό σημαίνει πως ο Ελληνας μοντέρ, που ήταν υποψήφιος για Οσκαρ φέτος για τη δουλειά του στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα λαμπερά κινηματογραφικά βραβεία. Ο Μαυροψαρίδης, ο οποίος έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο σινεμά συνεργαζόμενος, εκτός του Λάνθιμου, με σπουδαίους Ελληνες δημιουργούς, είναι ένα από τα 842 συνολικά καινούργια μέλη που καλωσόρισε η Ακαδημία.

(…) Στο Μιλάνο βρέθηκε χθες ο 83χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Αλεν και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Σκάλα, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Το ερχόμενο Σάββατο είναι η πρεμιέρα της κωμικής μονόπρακτης όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τζάνι Σκίκι» σε δική του σκηνοθεσία. Η παραγωγή έχει ήδη παρουσιαστεί στο Λος Αντζελες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για τη μεγάλη πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου. Ο Γούντι Αλεν διατηρεί βαθιά σχέση με την Ευρώπη.

(…) Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο όμορφη «Ταράτσα» της πόλης, σίγουρα όμως είναι η πιο μουσική, καθώς με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα ο Φοίβος Δεληβοριάς σκαρώνει εξαιρετικά προγράμματα που ψυχαγωγούν αλλά και συγκινούν το κοινό. Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη υποδέχεται στην «Ταράτσα» τον νοσταλγό του rock ’n’ roll Γιάννη Γιοκαρίνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή