ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

Μια πολύ τιμητική θέση ανάμεσα στα μέλη της περίφημης Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκε χθες στον Γιώργο Μαυροψαρίδη (φωτ.). Αυτό σημαίνει πως ο Ελληνας μοντέρ, που ήταν υποψήφιος για Οσκαρ φέτος για τη δουλειά του στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα λαμπερά κινηματογραφικά βραβεία. Ο Μαυροψαρίδης, ο οποίος έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο σινεμά συνεργαζόμενος, εκτός του Λάνθιμου, με σπουδαίους Ελληνες δημιουργούς, είναι ένα από τα 842 συνολικά καινούργια μέλη που καλωσόρισε η Ακαδημία.

(…) Στο Μιλάνο βρέθηκε χθες ο 83χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Αλεν και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Σκάλα, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Το ερχόμενο Σάββατο είναι η πρεμιέρα της κωμικής μονόπρακτης όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τζάνι Σκίκι» σε δική του σκηνοθεσία. Η παραγωγή έχει ήδη παρουσιαστεί στο Λος Αντζελες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για τη μεγάλη πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου. Ο Γούντι Αλεν διατηρεί βαθιά σχέση με την Ευρώπη.

(…) Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο όμορφη «Ταράτσα» της πόλης, σίγουρα όμως είναι η πιο μουσική, καθώς με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα ο Φοίβος Δεληβοριάς σκαρώνει εξαιρετικά προγράμματα που ψυχαγωγούν αλλά και συγκινούν το κοινό. Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη υποδέχεται στην «Ταράτσα» τον νοσταλγό του rock ’n’ roll Γιάννη Γιοκαρίνη.