ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Περιβάλλον

Κρυμμένη στα απομακρυσμένα τμήματα του βορειοδυτικού Νέου Μεξικού, βρίσκεται μία από τα πιο σουρεαλιστικές τοποθεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Bisti / De-Na-Zin Wilderness, γνωστότερο ως "Bisti Badlands", είναι ένα εντυπωσιακά σουρεαλιστικό γεωλογικό φαινόμενο, ηλικίας περίπου 70 εκατομμύριων ετών.

Αυτός ο τεράστιος «λαβύρινθος»- όπως χαρακρτηρίζει την περιοχή το BBC Travel-  από φυσικούς πέτρινους πυργίσκους, ναούς, κάστρα, γέφυρες και περάσματα σχηματίζει ένα  από τα πιο εκπληκτικά – σχεδόν εξωγήινα – τοπία  στη Γη.

Πρόκειται για μία «άγρια» περιοχή 45.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην επαρχία του Σαν Χουάν, με παράξενους σχηματισμούς βράχων και απολιθωμένων κορμών που προκαλούν δέος.

«Η εξερεύνηση των απομονωμένων Bisti Badlands είναι σαν να μπαίνεις σε έναν εξωγήινο κόσμο από παράξενους βράχους που είναι τόσο μυστηριώδεις όσο και γοητευτικοί» γράφει ο Ted Alan Stedman.

Το "Bisti" είναι μια λέξη της αρχαίας φυλής Ναβάχο -  που ζούσαν σ 'αυτούς τους σχηματισμούς πριν από 15.000 χρόνια – και  σημαίνει «ανάμεσα στους σχηματισμούς των πλίνθων».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ