Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρυμμένη στα απομακρυσμένα τμήματα του βορειοδυτικού Νέου Μεξικού, βρίσκεται μία από τα πιο σουρεαλιστικές τοποθεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Bisti / De-Na-Zin Wilderness, γνωστότερο ως "Bisti Badlands", είναι ένα εντυπωσιακά σουρεαλιστικό γεωλογικό φαινόμενο, ηλικίας περίπου 70 εκατομμύριων ετών.

Αυτός ο τεράστιος «λαβύρινθος»- όπως χαρακρτηρίζει την περιοχή το BBC Travel-  από φυσικούς πέτρινους πυργίσκους, ναούς, κάστρα, γέφυρες και περάσματα σχηματίζει ένα  από τα πιο εκπληκτικά – σχεδόν εξωγήινα – τοπία  στη Γη.

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ-1

Πρόκειται για μία «άγρια» περιοχή 45.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην επαρχία του Σαν Χουάν, με παράξενους σχηματισμούς βράχων και απολιθωμένων κορμών που προκαλούν δέος.

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ-2

«Η εξερεύνηση των απομονωμένων Bisti Badlands είναι σαν να μπαίνεις σε έναν εξωγήινο κόσμο από παράξενους βράχους που είναι τόσο μυστηριώδεις όσο και γοητευτικοί» γράφει ο Ted Alan Stedman.

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ-3

Το "Bisti" είναι μια λέξη της αρχαίας φυλής Ναβάχο –  που ζούσαν σ 'αυτούς τους σχηματισμούς πριν από 15.000 χρόνια – και  σημαίνει «ανάμεσα στους σχηματισμούς των πλίνθων».

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή