ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Bisti Badlands: Το σουρεαλιστικό – σχεδόν εξωγήινο – τοπίο στις ΗΠΑ

bisti-badlands-to-soyrealistiko-schedon-exogiino-amp-8211-topio-stis-ipa-2331110

Κρυμμένη στα απομακρυσμένα τμήματα του βορειοδυτικού Νέου Μεξικού, βρίσκεται μία από τα πιο σουρεαλιστικές τοποθεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Bisti / De-Na-Zin Wilderness, γνωστότερο ως "Bisti Badlands", είναι ένα εντυπωσιακά σουρεαλιστικό γεωλογικό φαινόμενο, ηλικίας περίπου 70 εκατομμύριων ετών.

Αυτός ο τεράστιος «λαβύρινθος»- όπως χαρακρτηρίζει την περιοχή το BBC Travel-  από φυσικούς πέτρινους πυργίσκους, ναούς, κάστρα, γέφυρες και περάσματα σχηματίζει ένα  από τα πιο εκπληκτικά – σχεδόν εξωγήινα – τοπία  στη Γη.

bisti-badlands-to-soyrealistiko-schedon-exogiino-amp-8211-topio-stis-ipa0

Πρόκειται για μία «άγρια» περιοχή 45.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην επαρχία του Σαν Χουάν, με παράξενους σχηματισμούς βράχων και απολιθωμένων κορμών που προκαλούν δέος.

bisti-badlands-to-soyrealistiko-schedon-exogiino-amp-8211-topio-stis-ipa2

«Η εξερεύνηση των απομονωμένων Bisti Badlands είναι σαν να μπαίνεις σε έναν εξωγήινο κόσμο από παράξενους βράχους που είναι τόσο μυστηριώδεις όσο και γοητευτικοί» γράφει ο Ted Alan Stedman.

bisti-badlands-to-soyrealistiko-schedon-exogiino-amp-8211-topio-stis-ipa4

Το "Bisti" είναι μια λέξη της αρχαίας φυλής Ναβάχο –  που ζούσαν σ 'αυτούς τους σχηματισμούς πριν από 15.000 χρόνια – και  σημαίνει «ανάμεσα στους σχηματισμούς των πλίνθων».

bisti-badlands-to-soyrealistiko-schedon-exogiino-amp-8211-topio-stis-ipa6