«Ομορφη ζωή», ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκολα Πιοβάνι στο Μέγαρο

«Ομορφη ζωή», ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκολα Πιοβάνι στο Μέγαρο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν μια λίμνη ομορφιάς ή σαν ένας τόπος συμφιλίωσης, η μουσική του Νίκολα Πιοβάνι, με τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και την αισθαντική ερμηνεία του Θοδωρή Βουτσικάκη, θα είναι ένα σημείο συνάντησης την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Η συναυλία είναι ένας τρόπος για μια πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου των Πιοβάνι-Νικολακοπούλου-Βουτσικάκη με τίτλο «Ομορφη ζωή» (και εννέα τραγούδια), που προέρχεται από τη διεθνή επιτυχία της ταινίας «La vita e bella» του Ρομπέρτο Μπενίνι, για την οποία ο Πιοβάνι έγραψε τη μουσική (βραβείο Οσκαρ 1999). Στη συναυλία της Πέμπτης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης, με σολίστ στο μαντολίνο τη Βάγια Ζεππάτου. Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας έχει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Ο Νίκολα Πιοβάνι, γεννημένος το 1946, είναι ένας συνθέτης βαθιάς εσωτερικότητας, γνωστός παγκοσμίως για τα κινηματογραφικά σάουντρακ, συνομιλητής εμμέσως και με την ελληνική δημιουργία. Υπάρχει πνευματική συγγένεια. Η μαθητεία του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι τον ώθησε σε μια βαθύτερη και πιο συνειδητή δημιουργία και οι ιδιαίτερα μελωδικές συνθέσεις του βασίζονται στην κατάφαση της ζωής. Ερχονται να θεραπεύσουν και να ευχαριστήσουν. «Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως “είναι όμορφη η ζωή”», λέει η Λίνα Νικολακοπούλου. «Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν.

Ο Ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nίκολα Πιοβάνι είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο». Η ερμηνεία του Θοδωρή Βουτσικάκη εντάσσεται σε αυτήν την πνευματική και ψυχική συγγένεια. Ερμηνευτής με βαθιά, καθαρή φωνή μεγάλων δυνατοτήτων, ο Θοδωρής Βουτσικάκης προχωράει με σοβαρές και προσεκτικές επιλογές. Η συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Νίκολα Πιοβάνι είναι επιστέγασμα επαγγελματισμού. Η Λίνα Νικολακοπούλου, με αυτήν τη συναυλία (τη δισκογραφία και τις συνέργειες), δείχνει να επιθυμεί την παραγωγή μουσικών γεγονότων που θα συμφιλιώσουν, θα συσπειρώσουν και ψυχικά θα συνεγείρουν ένα μεγάλο κοινό. Ηταν και επιθυμία του Νίκολα Πιοβάνι να ερμηνευτούν τραγούδια του στην ελληνική γλώσσα. Υπάρχει χώρος για κάτι νέο που θα φέρει τον κόσμο κοντά.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα 20.30. Τιμές: 40, 34, 29, 24, 17, 11, 8 ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή