Σε εξαγορά της WeWork προχωράει η ιαπωνική τράπεζα Softbank Group

Σε εξαγορά της WeWork προχωράει η ιαπωνική τράπεζα Softbank Group

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό συμβούλιο της WeWork, της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης χώρων γραφείων παγκοσμίως, αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς της ιαπωνικής Softbank Group με αποτέλεσμα η ιαπωνική εταιρεία συμμετοχών να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της startup, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Κατά τη Wall Street Journal, ο συνιδρυτής και μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της WeWork, Ανταμ Νιούμαν, θα λάβει 1,7 δισ. δολάρια προκειμένου να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η WeCompany, μητρική εταιρεία της WeWork, αξιολογούσε την προσφορά της Softbank, η οποία κατείχε ήδη το ένα τρίτο της νεοφυούς εταιρείας, και μια εναλλακτική προσφορά από την JPMorgan που περιελάμβανε δάνειο ύψους 5 δισ. δολαρίων. Το Reuters είχε μεταδώσει τη Δευτέρα πως η Softbank είχε καταθέσει προς τη WeWork και τους μετόχους της προσφορά που περιελάμβανε πακέτο διάσωσης ύψους σχεδόν 8 δισ. δολαρίων, το οποίο θα διασφάλιζε τη λειτουργία της εταιρείας και θα οδηγούσε στην αποχώρηση του Νιούμαν. Πρόκειται για δραματική εξέλιξη για τη WeWork, η αποτίμηση της οποίας μειώθηκε κατά σχεδόν 39 δισ. δολάρια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η αποτίμηση της WeWork υπολογιζόταν σε 47 δισ. δολάρια, ωστόσο με βάση την προσφορά διάσωσης της Softbank η αποτίμησή της πλέον υπολογίζεται σε μόλις 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Τον Σεπτέμβριο η WeWork είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να αποπέμψει τον Νιούμαν. Οι επενδυτές είχαν προβληματιστεί έντονα για τις ζημιές που εμφάνιζε η WeWork και είχαν αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου και τον τρόπο που διοικούσε την εταιρεία ο Νιούμαν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή