Αγόρασε… μέλλον ο Τσιτσιπάς

Αγόρασε… μέλλον ο Τσιτσιπάς

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2007 που κατασκευάστηκε η «O2 Arena» κανένας Ελληνας δεν θα πίστευε ότι ένα βράδυ θα κυριαρχούσε σε αυτή η γαλανόλευκη για χάρη ενός τενίστα. Ενός 21χρονου αθλητή που παραμένει… γήινος όπως το 2017, όταν κατέκτησε στη Γένοβα τον πρώτο του τίτλο σε ATP. Του Στέφανου Τσιτσιπά, στην τροπαιοθήκη του οποίου βρίσκεται από την Κυριακή το κύπελλο από τον τελικό των ATP Finals του Λονδίνου, της μεγαλύτερης διοργάνωσης του τένις μετά τα Γκραν Σλαμ. Και 2,4 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του, ο οποίος αυξήθηκε φέτος κατά 6,6 εκατομμύρια ευρώ, φθάνοντας τα έσοδα της καριέρας του στα 9,8 εκατ. ευρώ.

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Στέφανο. Η καλύτερη μέχρι την επόμενη. Από τον Απρίλιο βρίσκεται στους δέκα κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (είχε ανέβει και στην 5η), αλλά οι τελευταίοι 1.300 βαθμοί που συνέλεξε θα είναι πολύτιμοι για τη νέα σεζόν.

Αυτή τη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μέρος σε 27 τουρνουά ΑΤΡ. Είχε 54 νίκες (όσες και ο Τζόκοβιτς) και 25 ήττες, με τον Μεντβέντεβ, τον οποίο όμως νίκησε στο Λονδίνο, να έχει 59. Τα άλλα δύο μέλη της παρέας των «Big Three», Ναδάλ και Φέντερερ, έχουν 53 και 52 νίκες αντίστοιχα.

Αυτή τη σεζόν ο 21χρονος νίκησε τους «Big-3» από τουλάχιστον μία φορά. H νίκη του, στην πρεμιέρα του ATP Final, επί του Μεντβέντεφ, του 23χρονου που φιλοδοξεί να κάνει –και πάλι– «καρέ» το «Big-3», αποτέλεσε τονωτική ένεση για τη διοργάνωση, αλλά και για αυτές της νέας χρονιάς.

Μιας χρονιάς που ο Ρότζερ Φέντερερ πιστεύει ότι θα… σπάσει η παρέα των «Big-3» από κάποιον νεότερο. Μένει να δούμε εάν αυτός θα είναι ο Στέφανος…   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή