Διευκρινίσεις για τα ΜΟΕ ζητεί η Κουμουνδούρου

Διευκρινίσεις για τα ΜΟΕ ζητεί η Κουμουνδούρου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διάθεση να ασκήσει «εποικοδομητική κριτική» και να προτρέψει την κυβέρνηση να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα, θα προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι προγραμματισμένο για τις 13.30. Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε, χθες, μία γεύση της φιλοσοφίας της, σημειώνοντας σε αναλυτική ανακοίνωσή της πως ναι μεν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «καλό είναι να κρατιούνται μακριά από την κομματική αντιπαράθεση», ασκώντας ωστόσο κριτική πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Στην κορυφή βρίσκεται το θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, καθώς εντός της κυβέρνησης καταγράφονται διαφορετικές αποχρώσεις, με τον μεν κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός για τη συνέχιση του διαλόγου σε σχέση με τον κ. Δένδια που είναι υπέρμαχος της διατήρησής τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για  «έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας» και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει ποια είναι εντέλει η θέση της χώρας.

Κατά τα λοιπά, η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στο θέμα των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιδιώξει επέκταση κατά προσώπων και εταιρειών που προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, στην ίδια λογική της καταγγελίας του κατευνασμού σημειώνει πως δεν αρκούν οι δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Το τρίτο θέμα που βάζει στο τραπέζι η Κουμουνδούρου είναι η 5η συνάντηση με θέμα τη λύση του λιβυκού προβλήματος και του εμφυλίου που μαστίζει τη χώρα, η οποία γίνεται στο Βερολίνο με τη συμμετοχή ΗΠΑ, Ρωσίας, Τουρκίας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αραβικού Συνδέσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να μάθει γιατί δεν είναι παρούσα και η Αθήνα. Τα τρία αυτά θέματα θα αποτελέσουν και τους βασικούς άξονες που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο ΕΣΕΠ. Κατά τα λοιπά, ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο Κάραβελ 120 στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ «σε ένα κόμμα, που θα αποτελεί τη καρδιά της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή