Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας που θα ταιριάξουν με όποιο ποτό, κρασί ή απόσταγμα πίνουν οι καλεσμένοι μας. Προμηθευόμαστε βασικά υλικά όπως αλλαντικά, τυριά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και αρτοσκευάσματα και κάνουμε πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς, κατάλληλους για κάθε ποτό.

Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει συνοδευτικά για κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, σαμπάνια και αφρώδη. Και αν οι καλεσμένοι είναι του ούζου ή του τσίπουρου; Θα σερβίρουμε επτά μεζέδες που δεν χρειάζονται μαγείρεμα ή μεγάλη προετοιμασία. Ακόμα όμως και το ρούμι ή το ουίσκι ή το τζιν ή η βότκα βρίσκουν τα συνοδευτικά τους. Σερβίρουμε παλαιωμένο ρούμι με καπνιστό φιλέτο μαύρου χοίρου ή μπρουσκέτα με μανιτάρια και κάστανα, ενώ για τη βότκα συνδυάζουμε ξινόκρεμα και μπρικ.

Μπόνους, εύκολες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ και τα συνοδευτικά τους tapas.

Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς-1

Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 22/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή