Με την Καθημερινή της Κυριακής: Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το πάρτι της χρονιάς

Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας που θα ταιριάξουν με όποιο ποτό, κρασί ή απόσταγμα πίνουν οι καλεσμένοι μας. Προμηθευόμαστε βασικά υλικά όπως αλλαντικά, τυριά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και αρτοσκευάσματα και κάνουμε πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς, κατάλληλους για κάθε ποτό.
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει συνοδευτικά για κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, σαμπάνια και αφρώδη. Και αν οι καλεσμένοι είναι του ούζου ή του τσίπουρου; Θα σερβίρουμε επτά μεζέδες που δεν χρειάζονται μαγείρεμα ή μεγάλη προετοιμασία. Ακόμα όμως και το ρούμι ή το ουίσκι ή το τζιν ή η βότκα βρίσκουν τα συνοδευτικά τους. Σερβίρουμε παλαιωμένο ρούμι με καπνιστό φιλέτο μαύρου χοίρου ή μπρουσκέτα με μανιτάρια και κάστανα, ενώ για τη βότκα συνδυάζουμε ξινόκρεμα και μπρικ.
Μπόνους, εύκολες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ και τα συνοδευτικά τους tapas.
Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 22/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.