Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Γεύσεις από την καλοκαιρινή "γειτονιά" μας: πρωτότυπες σπαγκετάδες, γιορτινό τραπέζι με ιταλικές και ισπανικές επιρροές, τα τέλεια κεφτεδάκια, μεσογειακά ψωμιά.

Η Μεσόγειος στα πιάτα μας

Ταξιδεύουμε γευστικά στη Μεσόγειο και αντλούμε έμπνευση από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και τη δική μας, για ένα φωτεινό, ηλιόλουστο μεσογειακό τραπέζι.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-1

Ανοιξιάτικες σπαγκετάδες

Εύκολες, πλούσιες, μυρωδάτες! Στο μεταίχμιο άνοιξης και καλοκαιριού, τα φρέσκα, τραγανά μποστανικά της εποχής μπερδεύονται με αλ ντέντε σπαγκέτι, μυρωδικά και νόστιμες σάλτσες και συνθέτουν τις ωραιότερες σπαγκετάδες.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-2

Κεφτέδες, ο απόλυτος μεζές 

Λίγα μα καίρια τα μυστικά των κεφτέδων για να αποκτήσουν απίθανα τραγανή κρούστα και απολαυστικά αφράτη ψίχα. Όσο για άρωμα, ο δυόσμος δεν είναι αρκετός, υπάρχει ένα ταπεινό υλικό-έκπληξη ακόμα, που τους απογειώνει.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-3

Σπιτικό ψωμί: η νέα εμμονή

Η ομάδα του "Γ" ζύμωσε και ξαναζύμωσε και ιδού οι πέντε καλύτερες συνταγές για ψωμί που φτιάχνουμε και ξαναφτιάχνουμε αυτόν τον καιρό με απόλυτη επιτυχία. Η καταγωγή των συνταγών είναι από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. 

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-4

Οι αριστουργηματικές σπανιόλικες κροκέτες

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος, δηλωμένος θαυμαστής της ισπανικής κουζίνας και άριστος γνώστης της, φτιάχνει βήμα βήμα έναν μεζέ σπάνιας υφής και νοστιμιάς, που οι Ισπανοί θεωρούν τον εκλεκτότερο μεζέ τους.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-5

Το καθημερινό μας τραπέζι

Φτιάχνουμε το μενού της εβδομάδας με απλές και γρήγορες συνταγές. Χρησιμοποιούμε υλικά της εποχής: τα ψωμωμένα μύδια που τώρα ξεκινάνε, τα εκλεκτά λαχανικά της άνοιξης, όπως αγκινάρες, σπαράγγια, παντζάρια και αρακά. 24 συνταγές για το καθημερινό τραπέζι στο συνταγολόγιο Μαΐου.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-6

Ζαχαροπλαστείο

Μήπως ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα; Στην καραντίνα, αν μη τι άλλο, βρέθηκε χρόνος για πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί. Άλλοι ζυμώσαμε ψωμί, άλλοι φτιάξαμε ζωμούς, άλλοι ακονίσαμε τις δεξιότητές μας στη ζαχαροπλαστική κι είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις. Όπως να φτιάξουμε ένα προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια κι άλλα τρία κλασικά γλυκά εκ του μηδενός.

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-7

10 συνταγές από αγαπημένα εστιατόρια

Μέχρι να ανοίξουν τις σάλες τους κι εμείς να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα γνωστά μας λημέρια, τα τόσο αγαπημένα, ζητήσαμε από δέκα σεφ αθηναϊκών εστιατορίων να μας παραχωρήσουν συνταγές από τα μενού τους. Είναι αυτές για τις οποίες επιστρέφαμε ξανά και ξανά, αυτές για τις οποίες θα επιστρέψουμε σύντομα. 

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο-8

 Αυτή την Κυριακή 10/5 με την Καθημερινή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή