ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Στον Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής – Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Μπαλκόνι στη Μεσόγειο

Γεύσεις από την καλοκαιρινή "γειτονιά" μας: πρωτότυπες σπαγκετάδες, γιορτινό τραπέζι με ιταλικές και ισπανικές επιρροές, τα τέλεια κεφτεδάκια, μεσογειακά ψωμιά.

Η Μεσόγειος στα πιάτα μας

Ταξιδεύουμε γευστικά στη Μεσόγειο και αντλούμε έμπνευση από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και τη δική μας, για ένα φωτεινό, ηλιόλουστο μεσογειακό τραπέζι.

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio0


Ανοιξιάτικες σπαγκετάδες

Εύκολες, πλούσιες, μυρωδάτες! Στο μεταίχμιο άνοιξης και καλοκαιριού, τα φρέσκα, τραγανά μποστανικά της εποχής μπερδεύονται με αλ ντέντε σπαγκέτι, μυρωδικά και νόστιμες σάλτσες και συνθέτουν τις ωραιότερες σπαγκετάδες.

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio1


Κεφτέδες, ο απόλυτος μεζές 

Λίγα μα καίρια τα μυστικά των κεφτέδων για να αποκτήσουν απίθανα τραγανή κρούστα και απολαυστικά αφράτη ψίχα. Όσο για άρωμα, ο δυόσμος δεν είναι αρκετός, υπάρχει ένα ταπεινό υλικό-έκπληξη ακόμα, που τους απογειώνει.

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio2


Σπιτικό ψωμί: η νέα εμμονή

Η ομάδα του "Γ" ζύμωσε και ξαναζύμωσε και ιδού οι πέντε καλύτερες συνταγές για ψωμί που φτιάχνουμε και ξαναφτιάχνουμε αυτόν τον καιρό με απόλυτη επιτυχία. Η καταγωγή των συνταγών είναι από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. 

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio3


Οι αριστουργηματικές σπανιόλικες κροκέτες

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος, δηλωμένος θαυμαστής της ισπανικής κουζίνας και άριστος γνώστης της, φτιάχνει βήμα βήμα έναν μεζέ σπάνιας υφής και νοστιμιάς, που οι Ισπανοί θεωρούν τον εκλεκτότερο μεζέ τους.

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio4


Το καθημερινό μας τραπέζι

Φτιάχνουμε το μενού της εβδομάδας με απλές και γρήγορες συνταγές. Χρησιμοποιούμε υλικά της εποχής: τα ψωμωμένα μύδια που τώρα ξεκινάνε, τα εκλεκτά λαχανικά της άνοιξης, όπως αγκινάρες, σπαράγγια, παντζάρια και αρακά. 24 συνταγές για το καθημερινό τραπέζι στο συνταγολόγιο Μαΐου.

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio5


Ζαχαροπλαστείο

Μήπως ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα; Στην καραντίνα, αν μη τι άλλο, βρέθηκε χρόνος για πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί. Άλλοι ζυμώσαμε ψωμί, άλλοι φτιάξαμε ζωμούς, άλλοι ακονίσαμε τις δεξιότητές μας στη ζαχαροπλαστική κι είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις. Όπως να φτιάξουμε ένα προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια κι άλλα τρία κλασικά γλυκά εκ του μηδενός.

 ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio6


10 συνταγές από αγαπημένα εστιατόρια

Μέχρι να ανοίξουν τις σάλες τους κι εμείς να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα γνωστά μας λημέρια, τα τόσο αγαπημένα, ζητήσαμε από δέκα σεφ αθηναϊκών εστιατορίων να μας παραχωρήσουν συνταγές από τα μενού τους. Είναι αυτές για τις οποίες επιστρέφαμε ξανά και ξανά, αυτές για τις οποίες θα επιστρέψουμε σύντομα. 

ston-gastronomo-aytis-tis-kyriakis-amp-8211-mpalkoni-sti-mesogeio7

 Αυτή την Κυριακή 10/5 με την Καθημερινή