Θεωρείο (25/06/20)

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανής παραδοχή Παππά

Μία φράση που σπάνια ακούει κανείς από χείλη πολιτικών, εκστόμισε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας –κυριολεκτικά– με τον Αδωνι Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης, είπε πως «οι αναφορές στην κ. Τουλουπάκη έγιναν καθώς έλεγα “παραμύθια” για να διαχειριστώ έναν άνθρωπο, όπως τον κ. Μιωνή». Η φράση «έλεγα παραμύθια» ήταν φυσικά βούτυρο στο ψωμί του Αδωνι Γεωργιάδη που απάντησε στο συγκεκριμένο, κάτι που θα απαντούσε ο καθένας στη θέση του: «Πώς μπορείτε να μας πείσετε, μετά από αυτό, ότι δεν λέτε και τώρα παραμύθια για να διαχειριστείτε εμάς και τον ελληνικό λαό;». Εύλογο ερώτημα.

Μοναχικός δρόμος

Η επιλογή, πάντως, του Νίκου Παππά να βγει σε τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» με τον Αδωνι Γεωργιάδη δείχνει πως έχει επιλέξει να παίξει τα ρέστα του στο θέμα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, απέναντι και στους πιο σκληρούς της συμπολίτευσης, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης. Ασχέτως, άλλωστε, της κάλυψης που του παρέχει το κόμμα του, είναι βέβαιο πως τέτοιες δύσκολες καταστάσεις σαν αυτή, ο καθένας τις αντιμετωπίζει αργά ή γρήγορα μόνος του.

Η λεπτομέρεια του non paper

Η γραμμή, πάντως, της κεντρικής διοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρα υπερασπιστική προς το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, άλλωστε, στη φύση του ΣΥΡΙΖΑ όταν συγκρούεται με τον έτερο πόλο να κλείνεται στο καβούκι του σαν σαλιγκάρι. Αυτό ωστόσο δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμο. Μία φράση σε χθεσινό non paper της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει πως ίσως κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Απευθυνόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. λέει: «Να γνωρίζει όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στον βούρκο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα». Αυτό το «ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας» έχει ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να μεταφραστεί και ως όχι λευκή επιταγή προς όλα τα στελέχη.

Το μόνο άδειασμα

Το μόνο προσώρας άδειασμα στον Νίκο Παππά το έκανε ευθέως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Συνεχίζοντας την απολογία του ανέφερε πως ο ίδιος ουδέποτε αναφέρθηκε στην κ. Γκραμπόφσκι και μάλιστα ζήτησε να του βρει όποιος θέλει σχετικό απόσπασμα. Για τα υπόλοιπα παρέπεμψε αρμοδίως στον κ. Παππά.

Σαμαράς και ανασχηματισμός

Η στήλη σας έχει ενημερώσει ξανά για τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Μεσσήνιος πολιτικός το τελευταίο διάστημα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στην εξέλιξη της Προανακριτικής πιστός στο δόγμα «θα τους πάω μέχρι τέλους». Ανθρωπος που συνομιλεί τακτικά μαζί του, μου έλεγε πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εμπλοκής του στον επικείμενο ανασχηματισμό, πόσο μάλλον για αναβολή της διαδικασίας… εξαιτίας του, είναι «κανονικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας». 

Τα παντζούρια του Μαξίμου

Το ντύσιμο ανάλογα την περίσταση είναι κομβικής σημασίας. Σκεφθείτε παραδείγματος χάριν κάποιον να πηγαίνει σε επίσημο δείπνο με αθλητικά και τζιν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα κτίρια, τους επίσημους χώρους. Στο Μαξίμου δεν έχουν προσέξει πως οι περαστικοί έξω από το Μέγαρο και συγκεκριμένα από την πλευρά της Βασιλέως Γεωργίου αντικρίζουν μία πολύ άσχημη εικόνα. Τα παντζούρια του κτιρίου, αυτά τα ωραία παλιά ξύλινα που έχουν τα νεοκλασικά, είναι σπασμένα και έχουν πέσει στραβά. Παράλληλα είναι εμφανές διά γυμνού οφθαλμού πως θέλουν βάψιμο και συντήρηση. Ξέρω πως δεν είναι μείζον το θέμα, αλλά επειδή πρόκειται για την εικόνα από τον δρόμο της «πρωθυπουργικής οικίας», καλό είναι να το επιμεληθεί κάποιος. Για το Μαξίμου πρόκειται…

Κόβει γέφυρες ο Παπανδρέου

Με αφορμή τα 24 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στο Καλέντζι για να πραγματοποιήσει τρισάγιο στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός υπό τη… σκιά του πατρός του, έβγαλε μάλιστα και μία ομιλία στην οποία αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ κόβοντας τις σχετικές γέφυρες επικοινωνίας. «Ας μην απορούν δήθεν με ποιους θα πάμε. Αν θα κινηθούμε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά» σημείωσε αρχικά και συνέχισε: «Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των δύο για εμάς, ώστε να δικαιολογείται και η απορία – που εν προκειμένω υποκρύπτει και σκοπιμότητα και υποκρισία». Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως τον ιστορικό ρόλο που έπαιξε «η Δημοκρατική παράταξη» δεν μπορούν να τον διαδραματίσουν «ούτε η Δεξιά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Φωτογραφίες στη γυναίκα του

Σε γνωστό μαγαζί του Πειραιά παρέθεσε γεύμα ο Νίκος Δένδιας στον υψηλό Ευρωπαίο προσκεκλημένο του. Ο Ζοζέπ Μπορέλ μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τόσο ενθουσιασμένος από το γεύμα παρά θίν’ αλός που έβγαζε φωτογραφίες λέγοντας στον ΥΠΕΞ πως τις στέλνει στη σύζυγό του. Στο Twitter πάντως που έχει και 130.000 followers δεν πόσταρε μία για να διαφημίσει και τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή