Αναβλήθηκαν για το 2021 οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Αναβλήθηκαν για το 2021 οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος κορωνοϊός έβαλε στον… πάγο ή ακύρωσε δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις και στην Ελλάδα. Αγώνες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων αλλά και διεθνείς διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη χώρα μας και να προβάλλουν τις ομορφιές της. Ανάμεσα σε αυτές που αναβλήθηκαν είναι και οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού αποφάσισε τη μετάθεση των Αγώνων για τον Ιούνιο του 2021 (16-/6 – 20/6).

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία αθλο-τουριστική διοργάνωση, και τη χώρα μας αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 8.000 αθλητές, αθλούμενοι και συνοδοί. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το οικονομικό όφελος για την Ελλάδα θα είναι αρκετά εκατομμύρια διότι, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενους αντίστοιχους αγώνες, οι συμμετέχοντες παραμένουν για αρκετές ημέρες στη διοργανώτρια χώρα ως τουρίστες.

Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε χώρους που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο. «Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η παγκόσμια γιορτή του εργασιακού αθλητισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση και την υλοποίηση των Παγκόσμιων Αγώνων έχει σκοπό, με δύναμη και αισιοδοξία, να διατηρήσει τις άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και να διοργανώσει το 2021 τις υπέρλαμπρες τελετές που είχαν ήδη προγραμματιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα αποτελέσουν τη  μεγαλύτερη  διεθνή αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που έχει φιλοξενήσει η χώρα μας την τελευταία 10ετία. Χορηγός Επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT