Γνώριζαν στο Μαξίμου λέει ο Καλογρίτσας για τα 3 εκατ. ευρώ – Τι καταγγέλλει στη μήνυσή του

Γνώριζαν στο Μαξίμου λέει ο Καλογρίτσας για τα 3 εκατ. ευρώ – Τι καταγγέλλει στη μήνυσή του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώση αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του, ο  επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σε μήνυση που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο επιχειρηματίας, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Το σημαντικότερο από τη μήνυση Καλογρίτσα, είναι πως σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Οπως αναφέρεται στο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Στο επίμαχο e mail αναφέρεται επί λέξει.

«Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Επίσης περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος της καταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τη τελική τους κατάληξη.

Ολόκληρο το επίμαχο email:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς»

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη μήνυση του κ. Καλογρίτσα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή