«Ο Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το μαγαζί»

«Ο Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το μαγαζί»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει –σήμερα κιόλας– να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο μαγαζί, όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων –αδιανόητων σε μια Δημοκρατία– πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Ελληνες».

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε χθες ο Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για όσα καταγγέλλει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, περιγράφοντας με λεπτομέρειες εικονικές συναλλαγές.

Σε ένα μάλιστα e-mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27-8-2016, αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από την κατάθεση Καλογρίτσα στο δικαστήριο έρχονται να προστεθούν σε εκείνες των προηγούμενων ημερών, με τα όσα διημείφθησαν στην συνομιλία πάλι του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Πέτσας στην ίδια τοποθέτηση υπογράμμισε πως «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας», θέτοντας το ερώτημα: «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεργιάδης που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην κρύβεται» και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Οσον αφορά τον πρώην κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει δύο δρόμους: είτε να μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα για τους ισχυρισμούς του είτε σε διαφορετική περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως «ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

Επετειακό βίντεο

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2019. Η σημερινή μέρα αντιμετωπίζεται ως «μία ακόμα μέρα δουλειάς» όπως έχει σημειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνεργάτες του.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ένα επετειακό βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του ενός έτους διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., όπου θα δεσπόζουν η αντιμετώπιση της κρίσης στον Εβρο, αλλά και η επιτυχημένη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή