Play: η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Πολωνία

Play: η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Πολωνία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Πολωνία παρουσίασε χθες η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, η οποία ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Π. Γερμανού. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του Polish-Greek Economic Forum, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το υπουργείο Οικονομίας της Πολωνίας, η ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία και το Πολωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δεδομένου ότι η Πολωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης και μία από τις πιο αναπτυσσόμενες αγορές, καταγράφοντας σταθερό ρυθμό ανάπτυξης από το 2010 μέχρι σήμερα.

Στο φόρουμ συμμετείχε με εισήγησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παρευρέθησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και αναπτυξιακής συνεργασίας. Για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, μίλησε στο συνέδριο ο κ. Βασίλης Μπίλης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου εταιρειών Πάνου Γερμανού, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής: «Η πολωνική αγορά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να προσελκύσει ελληνικές επενδύσεις λόγω του μεγάλου πληθυσμού της, του σταθερού φορολογικού πλαισίου και της βοήθεια που λαμβάνει κανείς από τις τοπικές αρχές».

Η Play, τόνισε ο κ. Μπίλης, «έχει αναπτύξει το πιο σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο κινητής στη χώρα και κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς.

Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.000 καταστήματα και, μέσα σε 6 χρόνια, έχει κατακτήσει επάξια το 18% της αγοράς ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια συνδρομητές. Σήμερα 7 στους 10 συνδρομητές στην Πολωνία, που αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο, επιλέγουν την Play, ενώ το 2012 η εταιρεία κατέκτησε μερίδιο 65% στις φορητότητες, το οποίο υπερβαίνει τους 800.000 χρήστες κινητής». Η επένδυση της Play, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί πρότυπο για το πώς η ελληνική τεχνογνωσία και η καινοτομία μπορούν να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού και μέσω της επιτυχίας να επιστρέψουν πολλαπλασιαστικά κεφάλαια προς επένδυση στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε από την εταιρεία Olympia του ομίλου Γερμανού, με στόχο τη στήριξη επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή