Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι

Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ρεπορτάζ-Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ, Μοντάζ: ΠΑΝΟΣ ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ

 
Ολόκληρη την εβδομάδα οι Κούρδοι αντάρτες έδιναν σκληρές μάχες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας υπό τον ήχο των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, σύμφωνα με τον φωτογράφο Γιώργο Μουτάφη που βρίσκεται στην περιοχή.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-1
 
Στην τουρκική πλευρά των συνόρων, δεκάδες Κούρδοι καθισμένοι στους γύρω λόφους παρακολουθούν την πολιορκία της πόλης Κομπάνι από τους τζιχαντιστές, αλλά και την εν εξελίξει αεροπορική επιχείρηση. Συχνά οι συγκεντρώσεις αυτές διαλύονται από την τουρκική αστυνομία.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-2
 
Στους ίδιους λόφους, δεκάδες άρματα του τουρκικού στρατού έχουν λάβει θέσεις μάχης αλλά παρακολουθούν αμέτοχα. Στο νοσοκομείο της περιοχής φθάνουν συνεχώς τραυματισμένοι Κούρδοι των μονάδων λαϊκής αυτοάμυνας (YPG) ενώ στο νεκροταφείο του Σουρούτς, απ’ όπου και οι φωτογραφίες, κηδεύονται καθημερινά άνδρες και γυναίκες μαχητές.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-3
Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο του Σουρούτς για την κηδεία τεσσάρων γυναικών-μαχητριών των λαϊκών ομάδων αυτοάμυνας YPG, την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-4
 
Χιλιάδες πρόσφυγες που ξέφυγαν από τις συγκρούσεις στο Κομπάνι ζούνε τώρα σε πρόχειρους προσφυγικούς καταυλισμούς, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και μέσα σε τζαμιά του Σουρούτς, ενώ πολλοί από αυτούς ζητούν –αντί ανθρωπιστικής βοήθειας– όπλα και σφαίρες.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-5
Διακόσιες χιλιάδες εκτιμώνται ότι είναι οι πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Τουρκία για να ξεφύγουν από την προέλαση των τζιχαντιστών του ISIS στο Κομπάνι.
 
Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι-6
 
 
 
 
 
 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή