Eurostat: Ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Eurostat: Ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης η Ελλάδα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη παρουσίασε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2014,  φτάνοντας στο 0,7% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Eurostat την Παρασκευή.

Μετά από την χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει δυναμική ανάκαμψη, με το ποσοστό ανάπτυξης να ανέρχεται από πέρυσι στο 1,4%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις είχε υπολογίσει την ανάπτυξη στο 0,6% για το 2014, ένα νούμερο που μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθεί  προς τα επάνω, καθώς τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Παράλληλα, για τα επόμενα χρόνια η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη στην Ελλάδα στο 2,9% το 2015 και 3,7% για το 2016.

Όσον αφορά τις «δυνατές» χώρες της Ευρωζώνης,  όπως η  Γαλλία και η Γερμανία, η ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του 2014 είναι καλύτερες των εκτιμήσεων, με την πρώτη να σημειώνει ανάπτυξη στο 0,3% του ΑΕΠ της και την δεύτερη στο 0,1%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή