Ζητούν να μη διεξαχθεί η δίκη Χ.Α. στις φυλακές

Ζητούν να μη διεξαχθεί η δίκη Χ.Α. στις φυλακές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλεισε ο δρόμος, χθες το μεσημέρι, μπροστά από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού, με βασικό αίτημα να μη διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα των φυλακών. Μαθητές, καθηγητές και γονείς έδωσαν τον τόνο, καθώς κοντά στο συγκρότημα των φυλακών υπάρχουν 11 σχολεία.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, σε χαιρετισμό του, επανέλαβε το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει η προβλεπόμενη διαδικασία. Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνει στον «τόπο του εγκλήματος», στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας κι έγιναν οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες, τόνισε.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και οι βουλευτές Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) και Νίκος Ορφανός («Ποτάμι»), οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δήμου Κορυδαλλού. Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν, επίσης, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και εκπρόσωποι τοπικών σωματείων (ΕΛΜΕ, δάσκαλοι) και φορέων.

Αντίθετος στη διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης στον Κορυδαλλό δήλωσε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Θεωρώ υποχρέωσή μου, ως υπουργού και ως βουλευτή επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας πως έχει ήδη μιλήσει για το ζήτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «πρόκληση» τη διεξαγωγή της δίκης «σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα». «Η επείγουσα αναζήτηση μιας άλλης τοποθεσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απολύτως αναγκαία» καταλήγει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή