Δυσφορία Κομισιόν για την νέα ελληνική πρόταση

Δυσφορία Κομισιόν για την νέα ελληνική πρόταση

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. To “μπαλάκι είναι στο ελληνικό γήπεδο” είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς, ο οποίος επιβεβαίωσε την δυσφορία και της Επιτροπής για την τελευταία πρόταση που έστειλε η ελληνική πλευρά την Τρίτη τα ξημερώματα. Ο κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες το απόγευμα  την ελληνική πλευρά ότι οι προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον κ. Γιουνκέρ.

Συγχρόνως δεν επιβεβαίωσε νέα συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Κ. Γιουνκερ στο πειρθωριο της σημερινής Διάσκεψης ΕΕ- χώρες Λατινικής Αμερικής. Επίσης παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Ντομπρόβσκις που μίλησε για ανάγκη συμφωνίας άμεσα σε πρωτογενή πλεονάσματα και ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται λιγότερους τακτικισμούς και περισσότερη δουλειά ουσίας.

Η πρόταση που απέστειλε χθες η ελληνική πλευρά  μάλλον προκάλεσε έκπληξη. Ειδικότερα οι νέοι στόχοι της ελληνικής πρότασης για το πρωτογενές πλεόνασμα  που ήταν χαμηλότεροι από αυτούς που πρότειναν οι θεσμοί προκάλεσαν την έκπληξη αξιωματούχων με γνώση των διαπραγματεύσεων, καθώς θεωρούσαν ότι σε αυτό τουλάχιστον το σημείο υπήρχε σύγκλιση απόψεων μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Γιουνκέρ την περασμένη Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή