Ο ΦΠΑ στα νησιά, «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ

Ο ΦΠΑ στα νησιά, «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως απόλυτη «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ, τέτοια που θα απειλήσει τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, περιέγραψε χθες ο κ. Π. Καμμένος το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. «Για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία και στην κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Εντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα» επεσήμανε ο υπουργός Αμυνας (MEGA), αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά, για το θέμα.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε και μία λεπτομέρεια των χθεσινών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, απαντώντας εκ παραλλήλου στις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει ο ίδιος προτείνει κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ σε έξι μεγάλα νησιά. «Ηρθε μία πρόταση από τις Βρυξέλλες, να εξαιρεθούν έξι νησιά, η Κως, η Ρόδος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Μύκονος». Οπως αποκάλυψε, αρνήθηκε εκ νέου με το επιχείρημα ότι η Ρόδος και η Κως είναι στην παραμεθόριο, ενώ και «η Σαντορίνη, η Νάξος, η Πάρος και η Μύκονος παίζουν σημαντικό ρόλο στον αμυντικό σχεδιασμό της Ελλάδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή