Πρ. Παυλόπουλος: Αδιατάρακτη η πορεία στο ευρώ

Πρ. Παυλόπουλος: Αδιατάρακτη η πορεία στο ευρώ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα τόσο ως προς τη θέση του έναντι του δημοψηφίσματος της Κυριακής («η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη») όσο και ως προς τα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται έστειλε χθες ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπαινίχθηκε σαφώς ότι το δημοψήφισμα αφορά ευθέως την «πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη που πρέπει να μείνει αδιατάρακτη», προσθέτοντας ότι «αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή θα αποδείξει, για μιαν ακόμη φορά, ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει τη μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα». Οπως προκύπτει, η αναφορά του κ. Παυλόπουλου στο δρομολογημένο δημοψήφισμα αποτελούσε ακόμη μία απάντηση στα σενάρια περί παραίτησής του, τα οποία πάντως είχαν διαψευσθεί ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου από κύκλους της Προεδρίας. Ο κ. Παυλόπουλος, η επίσημη επίσκεψη του οποίου στο Βερολίνο έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του κ. Γιόαχιμ Γκάουγκ βρίσκεται -όπως είναι λογικό- στον «αέρα» λόγω των τελευταίων εξελίξεων, βρέθηκε στο επίκεντρο σεναρίων αλλά και ονομαστικών αναφορών τόσο από στελέχη της αντιπολίτευσης (Ευ. Βενιζέλος) όσο και από την κυβέρνηση (Αλ. Τσίπρας, Ν. Φίλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου). Σύμφωνα με πληροφορίες, και στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. προτάθηκε να ζητηθεί η παραίτηση του Προέδρου προκειμένου να αποτραπεί το δημοψήφισμα, κάτι ωστόσο που δεν αποδέχθηκε ο κ. Σαμαράς, ενώ αντίθετα μηνύματα εξέπεμπε και η Προεδρία.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες και νέα επίθεση προς το Προεδρικό, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του βεβιασμένου δημοψηφίσματος. Ο κ. Βενιζέλος, που επιχειρηματολόγησε για την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος (ειδικά από τη στιγμή που, όπως προκύπτει, η πρόταση που τίθεται προς ψηφοφορία δεν είναι και η πλέον πρόσφατη των θεσμών), έκανε χθες λόγο για συνέχιση της θεσμικής διολίσθησης, βάλλοντας και κατά Παυλόπουλου για τους χειρισμούς του. Πηγές της Προεδρίας απέρριπταν τις αιτιάσεις Βενιζέλου τόσο για τη δυνατότητα του κ. Παυλόπουλου να αναπέμψει την απόφαση για δημοψήφισμα όσο και για την κριτική επί της ΠΝΠ. Κατά πληροφορίες της «Κ», για τη συνταγματικότητα της Πράξης, ρωτήθηκε και κορυφαίο στέλεχος του ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή