Διαφωνία και παραίτηση από Βαλαβάνη

Διαφωνία και παραίτηση από Βαλαβάνη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Νάντια Βαλαβάνη έγινε χθες το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που παραιτήθηκε από τη θέση του, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία της για τη συμφωνία την οποία προωθεί το Μαξίμου. Προεξοφλείται ότι το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Ηδη, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας Μ. Μανουσάκης γνωστοποίησε στον προϊστάμενό του, Γ. Σταθάκη, τη διαφωνία του με το ν/σ που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση προς ψήφιση και μαζί με αυτή και την παραίτησή του. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί εντός των επόμενων ημερών έχει ήδη εκφράσει και ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, καθώς θεωρεί ότι η ασφαλιστική πτυχή που περιέχει το νομοσχέδιο συνιστά «τερατούργημα». Η κ. Βαλαβάνη γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει παραιτηθεί από τη Δευτέρα, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό. Η κ. Βαλαβάνη εξαρχής γνωστοποιεί ότι επιθυμούσε να μην υπάρξει συμφωνία το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, «όντας σίγουρη» πως ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα «για να στηριχθούμε στον λαό». Στην επιστολή της, μιλάει για τους «κυρίαρχους κύκλους στη Γερμανία» που, κατά τη γνώμη της, επιθυμεί «να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και να αναλάβει κυβέρνηση “δοτών” και “προθύμων”».

Η κ. Βαλαβάνη εξέδωσε χθες και μια δεύτερη ανακοίνωση, η οποία αφορά ερώτηση του κ. Λ. Αυγενάκη. Ο βουλευτής της Ν.Δ. και συντοπίτης της κατήγγειλε ότι δημοσιεύματα παρουσίαζαν συγγενικά πρόσωπα «υπουργού της κυβέρνησης» να εκταμιεύουν 200.000 ευρώ από τραπεζικό υποκατάστημα στο Ηράκλειο στις 25/6, παραμονή της επιβολής των capital controls. Η κ. Βαλαβάνη διαψεύδει με δήλωσή της ότι τα δημοσιεύματα την αφορούν και παρέθεσε μια σειρά ενεργειών της. Οπως λέει, κατέθεσε –μεταξύ άλλων– ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και κοινοποίηση στην ΤτΕ όπου ρωτούσε αν έχουν αποσταλεί έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι υφίσταται η συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ζητούσε την άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων όλων των εν ενεργεία βουλευτών και των συγγενικών προσώπων τους α΄ και β΄ βαθμού, που ζουν, εκλέγονται ή κατάγονται από το Ηράκλειο. Kαταλήγει ότι δεν πρέπει να διαδίδονται ανεύθυνα φήμες, «διότι πολύ απλά σπιλώνονται προσωπικότητες και υπολήψεις, όπως επίσης δεν επιτρέπεται (εάν όντως υπάρχουν στοιχεία στη διάθεσή σας) να μην ενημερώνονται οι πολίτες και η Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή