Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Ν.Δ.

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Ν.Δ.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις ανατροπές που πιθανολογούνταν και θα μπορούσαν, κατά τις εκτιμήσεις αρκετών, να πυροδοτήσουν μία νέα δυναμική της Ν.Δ. στην τελική ευθεία προς τις κάλπες οριστικοποιήθηκε χθες το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε τις τέσσερις πρώτες και, πιθανότατα, εκλόγιμες θέσεις ως είχαν. Δηλαδή επικεφαλής τον τέως πρύτανη κ. Θεοδ. Φορτσάκη και στη συνέχεια τους Νίκη Κεραμέως, Δημ. Σταμάτη και Βασίλη Οικονόμου.

Οι δύο αλλαγές του ψηφοδελτίου αφορούν μη εκλόγιμες θέσεις και συγκεκριμένα την πέμπτη θέση, όπου τοποθετήθηκε ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας και το 2007 κ. Παν. Χηνοφώτης, αντί του αντιναυάρχου κ. Γρ. Δεμέστιχα, και την έκτη, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου, που καλείται να προσωποποιήσει το άνοιγμα της Ν.Δ. προς τον κεντρώο-μεταρρυθμιστικό χώρο και συνιστά ουσιαστικά τη μόνη έκπληξη του ψηφοδελτίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης προτίμησε, τελικά, να τηρήσει την αρχή της μη ανατροπής στις λίστες του κόμματος. Κι αν αυτό μοιάζει απολύτως εύλογο στις Περιφέρειες έναντι όσων οι πολίτες επέλεξαν με σταυρό προ επτά μηνών, για το Επικρατείας όχι μόνον υπήρξαν αντίθετες εισηγήσεις αλλά έγιναν και συσκέψεις στη Συγγρού, στις οποίες προτάθηκαν πολλά ονόματα, μη προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο να σηματοδοτηθεί η αλλαγή σελίδας αλλά και το άνοιγμα του κόμματος προς τον κεντρώο χώρο και προς το ευρωπαϊκό κίνημα που αναδείχθηκε την περίοδο του δημοψηφίσματος. Οι σχετικές συζητήσεις, ωστόσο, φαίνεται ότι σταμάτησαν μπροστά στην απροθυμία του προέδρου της Ν.Δ. να διαταράξει τις ισορροπίες έναντι του προκατόχου του στο κόμμα κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος και είχε συγκροτήσει το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, η Συγγρού καλείται να διαχειριστεί και τις συνεχείς επιθέσεις από πλευράς του κ. Πάνου Καμμένου, με βαρείς υπαινιγμούς για εμπλοκή του κ. Μεϊμαράκη στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη. Χθες η Ν.Δ. εξέδωσε μία σκληρή, και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με τη θέση ότι «κατά τη θητεία του προέδρου της Ν.Δ. στο ΥΠΕΘΑ σχετικά με την αγορά των υποβρυχίων δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή». «Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη βρόμικη δουλειά του κ. Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται σε πανικό», σημειώνει η Ν.Δ., καλώντας τον κ. Καμμένο να ζητήσει «λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού του κ. Παπαντωνίου, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διαχειριζόταν τον φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε υπουργού, και ο οποίος μία μέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, διά περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ, επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ».

Επισυνάπτεται η λίστα με τα ψηφοδέλτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή