Πρωτάθλημα που… έχτισε σπίτια

Πρωτάθλημα που… έχτισε σπίτια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λέστερ «τίναξε την μπάνκα στον αέρα». Οχι μόνον ποδοσφαιρικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στοιχηματικά. Βραχυπρόθεσμα, οι απώλειες των στοιχηματικών εταιρειών ως προς τη νίκη της Λέστερ θα είναι μεγάλες και υπολογίζονται από 15 έως 30 εκατ. ευρώ. Μακροπρόθεσμα, όμως, εκτιμάται πως πολλοί παίκτες θα επιχειρήσουν στο άμεσο μέλλον να «κυνηγήσουν» μια αντίστοιχη έκπληξη που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή.

«Ο Κλάουντιο Ρανιέρι μου έχτισε το σπίτι», αναφώνησε ένας οπαδός των «αλεπούδων» λίγο μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Και αυτό διότι στοιχημάτισε στο να πάρει η ομάδα του τον τίτλο, τη στιγμή που η απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδινε σε μερικές εταιρείες 5.000/1. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως αν ένας άνθρωπος πόνταρε 1 ευρώ, θα έπαιρνε πίσω 5.000 ευρώ.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Τομ Χανκς δήλωσε πως είχε ποντάρει 80 ευρώ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία, τότε ο Χανκς θα γίνει πλουσιότερος κατά 117 χιλιάδες ευρώ, δεδομένου ότι η απόδοση στη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν 1.500.

Πολλές εταιρείες δημιουργούν στοιχήματα κατά παραγγελία των παικτών που έχουν λογαριασμό στις εταιρείες. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, δημιουργήθηκαν και χιουμοριστικές ιστορίες. Επί παραδείγματι, το να ζει ο Ελβις Πρίσλεϊ προσφερόταν σε απόδοση 2.000/1, δηλαδή ως ενδεχόμενο, πιθανότερο από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από τη Λέστερ. Το να αποκαλυφθεί το «Τέρας του Λοχ Νες» έδινε απόδοση 500/1. Το να ψηφιστεί ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η Κιμ Καρντάσιαν 2.000/1 και το να στεφθεί νικητής στο διάσημο σόου «Dancing with the stars» ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μόλις 1.000/1!

Επίσης, το διάσημο παιχνίδι προπονητικής προσομοίωσης «football manager» έχει αποτελέσει οδηγό για αρκετές ομάδες, καθώς η ρεαλιστικότητά του ήταν παροιμιώδης. Στην προσπάθεια να εξηγηθεί το ποδοσφαιρικό θαύμα των αλεπούδων, «επιστρατεύθηκε» μια μηχανή που «έτρεξε» το παιχνίδι για 1.000 χρόνια, αντιστοιχώντας τα στις σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα; Σε καμία περίοδο δεν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, που «νίκησε» ακόμα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή