Μουσικό «Bing Bang» για όλες τις ηλικίες

Μουσικό «Bing Bang» για όλες τις ηλικίες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τόπο συνάντησης για τους μουσικούς του μέλλοντος μετατρέπεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το «Big Bang Festival», στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού εγχειρήματος με τη συμμετοχή φορέων από οκτώ χώρες. Διαδραστικά παιχνίδια, συναυλίες σχεδιασμένες ειδικά για το νεαρό κοινό, δράσεις σε καμαρίνια και άλλους απρόσμενους χώρους, μια μουσικοχορευτική παράσταση για βρέφη, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς αλλά και, για πρώτη φορά φέτος, δράσεις εκτός Στέγης –στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στο Πάρκο Δουργούτι–, με ελεύθερη είσοδο, συνθέτουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα για παιδιά έως 12 ετών και τους γονείς τους.

Το αντίτιμο, για όσες παραγωγές έχουν εισιτήριο, είναι αρκετά χαμηλό, επιτρέποντας την παρακολούθηση πολλών εκδηλώσεων: «Στόχος μας είναι το κοινό να εξοικειωθεί με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, από την ηλεκτρονική μέχρι την τζαζ», υπογραμμίζει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Στέγης, Μυρτώ Λάβδα. Mε ανάθεση της Στέγης, Ελληνες συντελεστές δημιούργησαν παραστάσεις ειδικά για το «Big Bang», όπως η σύμπραξη της χορογράφου Παναγιώτας Καλλιμάνη και του συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου, «Μαμ Μαμ, ένα μαγικό δείπνο», που απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών έως 2,5 ετών. Oρισμένες εξ αυτών ενδέχεται να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος για να παρουσιαστούν στα φεστιβάλ του εξωτερικού. Παράλληλα, στην αθηναϊκή διοργάνωση συμμετέχουν θίασοι από τις συνεργαζόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων η βελγική ομάδα Zonzo Compagnie, η οποία είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του δικτύου «Big Bang», και η πορτογαλική πλατφόρμα Sonoscopia, που παρουσιάζει τη διαδραστική ηχητική εγκατάσταση «INsono». Επίσης, το νεανικό σύνολο «Future Band» της Αθήνας συμπράττει με τo αντίστοιχο λονδρέζικο σε μία συναυλία με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό.

​​Περισσότερες πληροφορίες στο www.sgt.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή