Υπήρξε και νέα δικογραφία κατά Μαυρίκου

Υπήρξε και νέα δικογραφία κατά Μαυρίκου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματική δικογραφία είχε σχηματιστεί για την υπόθεση των εκβιαστών όπου εμπλέκεται και ο Παν. Μαυρίκος και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς Κων. Σαργιώτη.

Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά από νέα στοιχεία που έφθασαν στις δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα στον ειδικό ανακριτή Βασίλειο Ζιάκα που είχε αναλάβει έως πρότινος τις ανακρίσεις για την υπόθεση των εκβιαστών.

Ετσι η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος  άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.

Η νέα δίωξη στηρίχθηκε σε έκθεση πού αφορούσε σε διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ. Στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται δυσανάλογα μεγάλα ποσά που δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος ανακριτής της υπόθεσης, Βασίλης Ζιάκας, αναφέρει στο διαβιβαστικό του για την ανάγκη ανάληψης του χειρισμού της υπόθεσης από Ανακριτή Διαφθοράς, ότι οι αρμόδιοι των δύο νομικών προσώπων, την περίοδο 2013-2015 διέθεσαν «εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια», τα οποία, όπως τονίζει ο δικαστικός λειτουργός, κατέληξαν αποκλειστικά στην εκδοτική εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου. Οι ενέργειες των αξιωματούχων, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, έγιναν «για να ωφελήσουν τον Παναγιώτη Μαυρίκο και προφανώς τον εαυτό τους».

Σύμφωνα με όσα φαίνεται να προέκυψαν από την έρευνα του ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «δολίως» έσπασε σε μικρότερα ποσά τη διαφημιστική δαπάνη για να είναι εφικτή η απευθείας έγκριση από τον ίδιο. Έτσι, καθώς ο νόμος προβλέπει την έγκριση από το ΔΣ για πληρωμές άνω των 150.000 ευρώ, ο υπό δικαστική διερεύνηση, πλέον, επικεφαλής της ΔΕΚΟ ενέκρινε ο ίδιος ποσό 149.500 ευρώ, ως πληρωμή για διαφημιστικές υπηρεσίες της εταιρείας του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή