Κλήρωση με… μπόνους στην ΑΕΚ

Κλήρωση με… μπόνους στην ΑΕΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ είναι η κερδισμένη της χθεσινής κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γεγονός πως θα δώσει εντός έδρας τον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση με αντίπαλο τη Λαμία, της επιτρέπει να εκτίσει την ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που «κουβαλάει» από την περασμένη σεζόν πριν από το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ετσι θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ.

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνουν οι αγώνες της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΛ για την 1η και την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς και το ματς κυπέλλου με τη Λαμία το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου. Η φιναλίστ της διοργάνωσης κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τον Απόλλωνα Λάρισας, την Καλλιθέα και τη Λαμία.

Εκκρεμεί αγώνας

Η κλήρωση της 1ης και της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί. Στην πρώτη φάση διασταυρώνονται ο Αιγινιακός και η Βέροια (οι αγώνες θα γίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου). Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όπου ήδη έχουν περάσει χωρίς κλήρωση οι υπόλοιπες 15 ομάδες Φούτμπολ Λιγκ, όπως και οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Στη δεύτερη φάση, λοιπόν, οι 31 ομάδες που πέρασαν άνευ κλήρωσης και η νικήτρια της συνάντησης Αιγινιακός-Βέροια κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Στους ομίλους οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα δώσουν δύο αγώνες εκτός και έναν αγώνα εντός έδρας. Αντιθέτως, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα παίξουν δύο εντός, έναν εκτός. Στη φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου. Οι τρεις αγωνιστικές θα διεξαχθούν από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, 24 έως 26 Οκτωβρίου και 28 έως 30 Νοεμβρίου.

Ο κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ είναι στον 2ο όμιλο μαζί με τον Λεβαδειακό, τον Απόλλωνα Πόντου και τον νικητή του αγώνα Αιγινιακός-Βέροια. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Αχαρναϊκό και τον Κισσαμικό, ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε στον 8ο όμιλο με αντιπάλους την ΑΕΛ, την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Παναχαϊκή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο 1ος όμιλος, όπου βρίσκονται αντιμέτωποι ο Πλατανιάς, ο Απόλλων Σμύρνης, ο ΟΦΗ και ο Ηρακλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή