Ντομπρόβσκις: Να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

Ντομπρόβσκις: Να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. H ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή πριν το τέλος του έτους είπε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ε. Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις «παρόλο που είμαστε ήδη στον Οκτώβριο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της προετοιμασίας και το ιδανικό είναι να τελειώσουμε τον Δεκέμβριο», σημείωσε προσθέτοντας όμως ότι η ουσία είναι πάνω από τις προθεσμίες.

Συγχρόνως ξεκαθάρισε πως όλα τα προαπαιτούμενα  πρέπει να υλοποιηθούν και να διασφαλιστεί η «εκπλήρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018».

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το  2017 είναι εντός τροχιάς και πως ενώ υπάρχει μία μια μεγάλη λίστα προαπαιτούμενων που πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές είναι κυρίως μεταρρυθμίσεις που έχουν νομοθετηθεί και πρέπει τώρα να εφαρμοστούν.

Συγχρόνως τόνισε πως η Ελλάδα «πρέπει να στείλει το μήνυμα στους επενδυτές ότι η οικονομία ανακάμπτει και πως χτυπάει την πόρτα των αγορών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή