ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεργασίες στα δυτικά προάστια

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Στο Περιστέρι δεσπόζει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης (αριστερά), ο οποίος επέλεξε τον δήμο του από πιθανή μεταπήδηση στην Περιφέρεια. Στο Αιγάλεω ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα (δεξιά).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Aν στα βόρεια προάστια παρουσιάζεται υπερπληθώρα υποψηφίων από το γαλάζιο στρατόπεδο, στα δυτικά δεσπόζουν οι ζυμώσεις «από τη βάση» μεταξύ υποψηφίων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

• Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο νυν δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα, Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και πιθανόν να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να «έχει κλείσει» ακόμα. Από την άλλη, δεσμούς με το ΚΙΝΑΛ έχει ο Λάμπρος Μίχος, ενώ από τον χώρο της Ν.Δ. θα διεκδικήσει τον δήμο ο Μανώλης Ζερβάκης, πρόεδρος της γαλάζιας τοπικής.

• Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο εν ενεργεία δήμαρχος Νίκος Σαράντης με κεντροαριστερές καταβολές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Γιώργο Κομματά. Από τον κεντροδεξιό χώρο κινητικότητα υπάρχει από τον Γεώργιο Τσίρμπα, που διατηρεί καλή σχέση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, χωρίς πάντως η Ν.Δ. να έχει εκδηλώσει την στήριξή της σε κάποιο πρόσωπο. Τέλος, ως ανεξάρτητη πιθανόν να κατέλθει η Γεωργία Νίκα, που προέρχεται από την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

• Στο Αιγάλεω ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, ενώ αυτόνομος θα κατέλθει ο Λάμπρος Σκλαβούνος με ερείσματα στην Αριστερά και στην Κεντροαριστερά. Τη δημαρχία θα διεκδικήσει ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Γκίκας, στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενώ ανοικτή είναι η υποψηφιότητα και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Παπαγεωργίου.

• Στο Ιλιον φαβορί θεωρείται ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο να στηριχθεί και από τη Ν.Δ., καθώς η προηγούμενη «γαλάζια» υποψηφιότητα, ο Μπάμπης Καούκης, δεν έχει εκδηλώσει το ίδιο ενδιαφέρον.

• Στο Περιστέρι δεσπόζει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επέλεξε τον δήμο του από πιθανή μεταπήδηση στην Περιφέρεια. Την υψηλή δημοτικότητά του θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Μιάρης, που εκλέγεται από το 2002 ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος, ενώ στην εξίσωση έχει μπει και ο Δημήτρης Κελάφας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος θα είναι και ο Ασπρογέρακας Κώστας από τη Λαϊκή Ενότητα.

• Στην Πετρούπολη θα κατέλθει εκ νέου ο νεαρός νυν δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, στέλεχος του ΚΚΕ, που έχει υψηλή δημοτικότητα, ενώ από τον χώρο της Ν.Δ. υπάρχει κινητικότητα γύρω από το πρόσωπο του Θανάση Σκαλιστήρα.

• Από το ΚΚΕ προέρχεται και ο δήμαρχος Χαΐδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, που ξεκινά την κούρσα από θέση ισχύος. Από τον χώρο της Ν.Δ. υποψηφιότητα έχει θέσει ο Γιάννης Κέντρης, που αποτελεί τη «συνέχεια» της παράταξης του Δημήτρη Μαραβέλια, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο κεντροδεξιός Απόστολος Θεοφίλης. Με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ θα κατέλθει ο Βαγγέλης Ντηνιακός, υιός του επί σειράν ετών δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Θεόδωρο Σπηλιόπουλο.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ