Διεργασίες στα δυτικά προάστια

Διεργασίες στα δυτικά προάστια

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aν στα βόρεια προάστια παρουσιάζεται υπερπληθώρα υποψηφίων από το γαλάζιο στρατόπεδο, στα δυτικά δεσπόζουν οι ζυμώσεις «από τη βάση» μεταξύ υποψηφίων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

• Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο νυν δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα, Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και πιθανόν να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να «έχει κλείσει» ακόμα. Από την άλλη, δεσμούς με το ΚΙΝΑΛ έχει ο Λάμπρος Μίχος, ενώ από τον χώρο της Ν.Δ. θα διεκδικήσει τον δήμο ο Μανώλης Ζερβάκης, πρόεδρος της γαλάζιας τοπικής.

• Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο εν ενεργεία δήμαρχος Νίκος Σαράντης με κεντροαριστερές καταβολές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Γιώργο Κομματά. Από τον κεντροδεξιό χώρο κινητικότητα υπάρχει από τον Γεώργιο Τσίρμπα, που διατηρεί καλή σχέση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, χωρίς πάντως η Ν.Δ. να έχει εκδηλώσει την στήριξή της σε κάποιο πρόσωπο. Τέλος, ως ανεξάρτητη πιθανόν να κατέλθει η Γεωργία Νίκα, που προέρχεται από την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

• Στο Αιγάλεω ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, ενώ αυτόνομος θα κατέλθει ο Λάμπρος Σκλαβούνος με ερείσματα στην Αριστερά και στην Κεντροαριστερά. Τη δημαρχία θα διεκδικήσει ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Γκίκας, στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενώ ανοικτή είναι η υποψηφιότητα και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Παπαγεωργίου.

• Στο Ιλιον φαβορί θεωρείται ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται ωστόσο να στηριχθεί και από τη Ν.Δ., καθώς η προηγούμενη «γαλάζια» υποψηφιότητα, ο Μπάμπης Καούκης, δεν έχει εκδηλώσει το ίδιο ενδιαφέρον.

• Στο Περιστέρι δεσπόζει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επέλεξε τον δήμο του από πιθανή μεταπήδηση στην Περιφέρεια. Την υψηλή δημοτικότητά του θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Μιάρης, που εκλέγεται από το 2002 ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος, ενώ στην εξίσωση έχει μπει και ο Δημήτρης Κελάφας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος θα είναι και ο Ασπρογέρακας Κώστας από τη Λαϊκή Ενότητα.

• Στην Πετρούπολη θα κατέλθει εκ νέου ο νεαρός νυν δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, στέλεχος του ΚΚΕ, που έχει υψηλή δημοτικότητα, ενώ από τον χώρο της Ν.Δ. υπάρχει κινητικότητα γύρω από το πρόσωπο του Θανάση Σκαλιστήρα.

• Από το ΚΚΕ προέρχεται και ο δήμαρχος Χαΐδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, που ξεκινά την κούρσα από θέση ισχύος. Από τον χώρο της Ν.Δ. υποψηφιότητα έχει θέσει ο Γιάννης Κέντρης, που αποτελεί τη «συνέχεια» της παράταξης του Δημήτρη Μαραβέλια, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο κεντροδεξιός Απόστολος Θεοφίλης. Με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ θα κατέλθει ο Βαγγέλης Ντηνιακός, υιός του επί σειράν ετών δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Θεόδωρο Σπηλιόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή