Στον «αέρα» και το Κύπελλο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 4η Ιανουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ ΕΠΟ, διαιτητών Σούπερ Λίγκας και άλλων φορέων με αφορμή τη μαφιόζικου τύπου επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, θα κριθεί η συνέχιση ή η άρση της απόφασης των διαιτητών για επ’ αόριστον αποχή από τους αγώνες σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους.

Από το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους των διαιτητών κάθε άλλο παρά σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι θα σταματήσει η αποχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαιτητές θα συντάξουν κείμενο με αιτήματα τα οποία, αν δεν ικανοποιηθούν, τότε αυτοί θα απόσχουν από τους αγώνες και του Κυπέλλου, που έχει προγραμματιστεί να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους. Κι ενώ αυτή τη στιγμή όλα είναι στον «αέρα», επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει από τη συνάντηση, την προσεχή Παρασκευή συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με θέμα τον ορισμό της 15ης αγωνιστικής, που αναβλήθηκε. Την περασμένη εβδομάδα, η Nova με επιστολή που απέστειλε προς τη Σούπερ Λίγκα ζήτησε «να πράξει κάθε τι αναγκαίο» προκειμένου να συνεννοηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να αποκλειστεί η διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής ως εμβόλιμης αγωνιστικής.

Mε άλλα λόγια, η Nova θέλει η 15η αγωνιστική να διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου –οπότε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνει η 16η αγωνιστική, που είναι η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου– για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και αυτό θέλει (η NOVA) να αποτελέσει εισήγηση της Λίγκας στην ΕΠΟ. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, ο ΚΑΠ προβλέπει τα εξής: «Σε περίπτωση αναβολής μιας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές».

Οσον αφορά την έρευνα των Αρχών σχετικά με τον ξυλοδαρμό του διεθνούς διαιτητή, οι Αρχές παρακολουθούν προσεκτικά το βίντεο της επίθεσης προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τους τρεις δράστες. Αυτό το υλικό θα πάει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί και να αναλυθεί. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν επίσης να εντοπίσουν την πινακίδα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το περιστατικό και από τις περιγραφές προσπαθούν να δημιουργήσουν το προφίλ των δραστών και να συνδέσουν αυτές τις μαρτυρίες με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία το θύμα.

Για την επίθεση στον Θ. Τζήλο μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο πρώην διεθνής διαιτητής Χρ. Ζωγράφος: «Πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκα κι εγώ στην ίδια θέση με τον Τζήλο. Είχα δεχθεί επίθεση από αγνώστους με κουκούλες έξω από το σπίτι μου, ενώ ήμουν μέλος της ΚΕΔ για ενάμιση μήνα. Διεκόπη για δύο αγωνιστικές το πρωτάθλημα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Καμία σωτηρία… Πρέπει όλοι να ηρεμήσουν…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή