Σούπερ Λιγκ: Νέο αλαλούμ στο πρωτάθλημα

Σούπερ Λιγκ: Νέο αλαλούμ στο πρωτάθλημα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο δέχθηκε κατά πλειοψηφία την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Σούπερ Λίγκας και ακύρωσε την από 28.12.2018 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου αναφορικά με τη διεξαγωγή της αναβληθείσας 15ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος, λόγω της αποχής των διαιτητών στις 12,13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μία εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου διατηρεί σε ισχύ την από 14.12.2018 απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αναφορικά με το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγωνιστικών ημερών από τη 16η ώς και την 20ή αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, και υποχρεώνει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να προβεί στον ορισμό διεξαγωγής της 15ης αγωνιστικής ημέρας, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 6 του ΚΑΠ, ήτοι σε εμβόλιμη ημερομηνία. Η δικαίωση του Ολυμπιακού ήταν λίγο ώς πολύ αναμενόμενη, αφού από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι η απόφαση που πήρε ο συνεταιρισμός κατά πλειοψηφία (13-3) ήταν «απέναντι» στον ΚΑΠ, ο οποίος προβλέπει ότι εφόσον υπάρχει αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής στον πρώτο γύρο, αυτή ορίζεται εμβόλιμα και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Πανιώνιο και τον Αρη, ήταν οι ΠΑΕ που συντάχθηκαν υπέρ της εμβόλιμης. Οι υπόλοιπες προφανώς θέλησαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία της NOVA και της ΕΡΤ, οι οποίες ήθελαν το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με την αναβληθείσα 15η αγωνιστική.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε οι συνήγοροι του Ολυμπιακού χαρακτήρισαν «άκυρη» την απόφαση της Λίγκας και υποστήριξαν πως αποτελεί «παραβίαση κανονισμών». Από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας ο νομικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομάκης, είπε: «Ποτέ δεν ξεκίνησε από τη σύσταση της Σούπερ Λίγκας ο β΄ γύρος, αν δεν είχε τελειώσει προηγουμένως ο πρώτος. Οταν ο κανονισμός λέει η αγωνιστική να διεξαχθεί εμβόλιμα, είναι σαφές ότι η αγωνιστική θα μπει εμβόλιμα στον α΄ γύρο. Αυτή είναι η πραγματική ερμηνεία του κανονισμού». Σχολιάζοντας το αίτημα του Ολυμπιακού να διεξαχθεί πρώτα η 15η αγωνιστική ο κ. Οικονομάκης τόνισε: «Εχουν πολλά δύσκολα παιχνίδια μαζί. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της προσφυγής του Ολυμπιακού. Η μοναδική επιλογή της Λίγκας ήταν το διήμερο 12-13 Ιανουαρίου να βάλει τη 15η αγωνιστική και μετά να αρχίσει ο β΄ γύρος. Αυτό μας ζήτησαν να κάνουμε η Nova και η ΕΡΤ». Μετά την απόφαση η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής που είναι το εξής: Σάββατο 12/1: 17.15: ΑΕΛ – Απόλλων, 19.00: Ατρόμητος – Παναιτωλικός, 19.30: ΟΦΗ – Πανιώνιος. Κυριακή 13/1: 17.15: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός, 19.00: Παναθηναϊκός – Ξάνθη, 19.30: Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ. Δευτέρα 14/1: 19.00: Αρης – Λαμία, 19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ.

Αύριο θα οριστούν οι διαιτητές, αφού την περασμένη Παρασκευή έστω και με μικρή πλειοψηφία αποφάσισαν να άρουν την απόφασή τους για αποχή και να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Στο μεταξύ, χθες, ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της Λαμίας, Π. Παπαϊωάννου, για δηλώσεις κατά της ομοσπονδίας και κατά του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ Αλ. Κούγια κατά του διαιτητή Τ. Σιδηρόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή