Η Παναχαϊκή έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ

Η Παναχαϊκή έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σπασμένα φτερά έκανε ποδοσφαιρικό ποδαρικό στο 2019 ο ΠΑΟΚ. Η καταπληκτική Παναχαϊκή νίκησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» 2-1 στην Πάτρα και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στην εφετινή περίοδο, που τυγχάνει να είναι και η πρώτη του στο Κύπελλο από τον Απρίλιο του 2017 έπειτα από 15 αήττητα παιχνίδια, όπως και η πρώτη του σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις από τον Μάρτιο του 2018, όταν ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Bέβαια στη ρεβάνς στην Τούμπα στις 22 Ιανουαρίου εξακολουθεί να θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, αλλά η κακή του εμφάνιση σε συνδυασμό με το άσχημο αποτέλεσμα ήταν ένα δυνατό καμπανάκι για όλους, σε μια εποχή όπου το θέμα Πρίγιοβιτς έχει δημιουργήσει μια γενικότερη αναστάτωση εντός κι εκτός της ομάδας.

Η πιθανή (στα όρια της βεβαιότητας) αποχώρηση του Σέρβου επιθετικού μετά τη μυθική πρόταση της Αλ Ιντιχάντ ίσως είναι ένας από τους λόγους που οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν αποσυντονισμένοι και γνώρισαν δίκαια την ήττα. Η Παναχαϊκή δεν τρόμαξε από το όνομα του αντιπάλου της και δικαιώθηκε με τα δύο γκολ που πέτυχε, το πρώτο με τον Μπαστακό στο 35΄ και το δεύτερο με τον Λουμπαρδέα στο 68΄. Ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει με τον Καρέλη (είχε και δοκάρι στο 6΄) στο 56΄, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό στο 66΄, αλλά όταν δέχθηκε το δεύτερο γκολ, ήταν φανερή η αδυναμία του να απειλήσει.

«Περιμέναμε διαφορετικά τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς. Αν και δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα αυτή η ήττα γιατί έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας, η κακή εμφάνιση μας προβληματίζει. Για τον Πρίγιοβιτς δεν θα απαντήσω γιατί δεν ξέρω επίσημα πού βρίσκεται η υπόθεσή του», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Κερδίσαμε δίκαια την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας» δήλωσε από την πλευρά του ο Μιχάλης Μπαστακός.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66΄ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61΄ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82΄ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73΄ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (81΄ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66΄ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή