Ο αποκλεισμός έφερε γκρίνια στη Λίβερπουλ

Ο αποκλεισμός έφερε γκρίνια στη Λίβερπουλ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκεί που ήταν αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ, υπέστη δύο εκτός έδρας ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο εντός τεσσάρων ημερών, χάνοντας από τη Μάντσεστερ Σίτι που μείωσε το προβάδισμα των «ρεντς» στην Πρέμιερ Λιγκ στους τέσσερις βαθμούς, και προχθές το βράδυ αποκλείστηκε από το Κύπελλο Αγγλίας ηττώμενη με σκορ 2-1 στην έδρα της Γουλβς.

Οσο και αν πολλοί λένε ότι φέτος ο απόλυτος στόχος της ομάδας του μεγάλου λιμανιού είναι το πρωτάθλημα, ύστερα από στέρηση 29 ετών, ο αποκλεισμός από μια ομάδα όπως η Γουλβς πόνεσε τον κόσμο της Λίβερπουλ και προκάλεσε κριτική στον τεχνικό Γιούργκεν Κλοπ περί έλλειψης σεβασμού προς τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Γερμανός προπονητής φυσικά αντέδρασε στην κριτική αυτή, αρνούμενος ότι υποτιμά τη διοργάνωση. Εξήγησε δε ότι επέφερε εννέα αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Σίτι, λόγω ασθενειών και τραυματισμών. Ετσι στη βασική ενδεκάδα έκαναν το ντεμπούτο τους οι Ραφαέλ Καμάτσο και Κέρτις Τζόουνς, ενώ στο 5ο λεπτό μπήκε ως αλλαγή ο Κι-Τζάνα Χούβερ, ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ, καθώς πρέπει να περιμένει άλλες εννιά μέρες για να κλείσει τα 17 του χρόνια.

«Αλλαξα πολλά επειδή έπρεπε, όχι επειδή το ήθελα», δήλωσε ο κ. Κλοπ. «Η δε ένταση των τελευταίων αγώνων μού έδωσε την πληροφορία ότι δεν ήταν δυνατόν να έχω την ίδια τριάδα στην επίθεση, έχουμε παίξει κάποιους δύσκολους αγώνες με όμοια σύνθεση», πρόσθεσε. Ομολογουμένως ήταν και η ατυχία που έπληξε τους φιλοξενούμενους στο «Μόλινιου», αφού αποχώρησε πολύ νωρίς τραυματίας ο Ντέγιαν Λόβρεν, και υπέκυψαν σε έναν κεραυνό εκτός περιοχής του Ρούμπεν Νέβες τέσσερα λεπτά αφότου είχαν ισοφαρίσει. Ηταν μάλιστα η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που η ομάδα του Γούλβερχαμπτον, στην κεντρική Αγγλία, αποκλείει τη Λίβερπουλ από το Κύπελλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή